25n
25N
25N

Sueca obri una Oficina Verda que oferirà assessorament a la ciutadania sobre estalvi en el consum energètic

L’Ajuntament de Sueca, gràcies a un conveni amb el Consorci de la Ribera-Àrea d’Energia, ofereix a la ciutadania aquest nou servei d’assessoria tècnica

Sueca obri una Oficina Verda que oferirà assessorament a la ciutadania sobre estalvi en el consum energètic
06/04/2021 -

Aquest matí, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez; i el president del Consorci de la Ribera-Àrea d’Energia, Òscar Navarro; han assistit a l’obertura oficial de l’Oficina Verda, un nou servei d’assessorament tècnic per a la ciutadania, comerços i xicotetes empreses de Sueca, que s’oferirà a l’Ajuntament, i que té per objecte fomentar un consum energètic sostenible, a més d’ajudar a l’estalvi econòmic.

“Gràcies a aquest nou servei que ofereix l’Ajuntament, qualsevol veí i veïna de Sueca podrà consultar i estudiar el consum que realitza i com es podria reduir la factura d’energia, a més de valorar les diferents opcions de consum més sostenible que existeixen per a poder instal·lar en els seus domicilis. Així mateix, se li facilitarà tota la tramitació necessària per a dur a terme les gestions. M’agradaria també que les diferents associacions i col·lectius de Sueca es feren ressò d’aquest nou servei perquè arribe a tota la ciutadania”, ha explicat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

“Per a nosaltres és un servei molt important que s’ofereix a la ciutadania. Era, a més, un compromís al qual ens obligava el Pacte Europeu de les Alcaldies per al Clima i l’Energia, aprovat el setembre de 2020. L’obertura d’aquesta Oficina Verda és un pas endavant a la nostra ciutat cap a l’estalvi d’energia i cap a un consum d’energia sostenible”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez, qui ha explicat també que aquesta nova Oficina Verda treballarà per a ajudar i assessorar de forma personalitzada la ciutadania, estudiant les factures i valorant en quins períodes s’incrementa el consum; comparant quines companyies afavoreixen un estalvi major; ajudant en la tramitació de gestions per a la contractació d’energies més renovables o per al Bo Social; o explicant els avantatges i la rendibilitat que suposa en els domicilis aquest tipus d’energia; entre altres funcions. Així mateix, l’Oficina Verda s’encarregarà de realitzar auditories en els edificis públics per a reduir el consum, impulsant mesures d’eficiència energètica i la instal·lació d’energies renovables en les dependències municipals.

Per la seua banda, el president del Consorci de la Ribera-Àrea d’Energia, Òscar Navarro, ha explicat que “per a nosaltres és una oportunitat molt important que s’inicie aquest servei hui en el primer municipi de la Ribera Baixa, a Sueca, i amb unes condicions molt interessants tant per a l’Ajuntament com per a la ciutadania. L’objectiu principal de qualsevol administració és arribar als nostres veïns i veïnes oferint-los un servei que siga de gran interés en la seua vida. I, per tant, eixa atenció individualitzada en tot el relacionat amb temes energètics i de sostenibilitat és molt interessant, especialment en aquest moment que vivim de canvi de model en el qual se suposa que anem cap a una societat que ha de complir uns objectius de desenvolupament sostenible en una agenda que, teòricament, finalitza en 2030. Per tant, aquestes actuacions estarien englobades en eixe objectiu prioritari de les administracions d’aconseguir arribar a una societat que genere un residu zero o pràcticament zero”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

museo prehistoria