caixa popular

Subvenciones per a la realització de programacions i projectes culturals

Subvenciones per a la realització de programacions i projectes culturals
05/10/2017 -

El servici de Recursos Culturals de l’Ajuntament de València consolida enguany la línia de subvencions per a la realització de programacions i projectes culturals que l’any passat va posar en marxa per cobrir la necessitat de moltes entitats que no podien accedir fins eixe moment a cap subvenció, tot i la seua contribució a l’oferta cultural de la nostra ciutat. Enguany hi ha 56 entitats beneficiàries gràcies a les puntuacions obtingudes pels 79 projectes que han presentat.

“Amb la segona edició d’aquestes ajudes consolidem el suport institucional a una gran quantitat d’agents culturals que durant molt de temps havien fet projectes de qualitat alhora que l’Ajuntament els obviava”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui ha destacat que “el Govern de la Nau demostra una vegada més el seu objectiu ferm per promoure, dinamitzar i acostar la cultura a la ciutadania”.

L’import global d’aquesta línia de subvencions arriba als 150.000 euros. La regidora ha explicat que un tribunal ha valorat amb criteris públics i objectius les diverses propostes presentades, excloent-ne les que incomplien les bases o les que arribaven fora de termini i també les que no han aconseguit una puntuació mínima. “Amb les valoracions del tribunal garantim que són propostes serioses i molt interessants per a la nostra ciutat les que rebran les ajudes de l’Ajuntament de València”, ha afirmat Tello.

Enguany n’hi ha dues associacions veïnals, quatre fundacions i una federació entre les entitats subvencionades. En total n’hi ha 51 associacions i entitats sense ànim de lucre, i només 15 d’elles s’emportaran més de 4.000 euros, sent 10.000 euros l’ajuda màxima concedida.

Per tipologia, vora un 20 per cent de les ajudes es destinaran a projectes relacionats amb la música (11 en total), mentre que els programes anuals i festivitats multidisciplinaris i els projectes relacionats amb la promoció del llibre i la lectura suposen un 16% i un 12,5 per cent, respectivament, del global de les subvencions.

“Amb aquestes ajudes contribuïm a donar vida a projectes molt diversos, com ara activitats culturals en barris, projectes d’arts escèniques i arts plàstiques, projectes socioculturals per a col·lectius específics (com ara persones sordes o autistes) o uns altres relacionats amb la fotografia, el cinema i l’audiovisual, el còmic i la il·lustració, el disseny, la sociologia, la restauració o l’etnologia entre altres”, ha explicat per concloure Tello.

ENTITATS BENEFICIÀRIES.

Amb ajudes que oscil·len entre els 410 i els 546 euros hi ha l’AMPA del CEIP Doctor López Rosat, ConcilYarte, el Coro Universitari Sant Yago, l’Ateneu Republicà, els Amics del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Santuàries González Martí, Archival i les associacions Amics del Pintor Manaut, Sords 2000 València, El Patio de Ruzafa, Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana i Cuchara y Tenedor.
S’han concedit subvencions entre els 950 i els 1.911 euros al Gremi de Llibrers de València, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses, l’Arxiu Memòria Joan Baptista Basset, el Centre de Recursos Just Ramírez, la Fundació Mainel i les associacions Hits with Tits, Sistemes Verlag, València de Cine, Instructiva Musical Isla del Palmar, Galeries d’Art Contemporani CV-LAVAC; Per a la difusió, estudi i conservació del moble; Creadors Valencians d’Arts Escèniques, La ‘N’ flotante, Festival Internacional de Cine Infantil de València (FICIV), Cultural Musical Borumbaia, Culturarte, l’associació veïnal de Patraix i l’Orfeó Universitari de València.

S’han concedit, a més, ajudes d’entre 2.220 i 2.708 euros a la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, Arte Pro Entendimiento, Cult. Circo València, la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana, l’Associació Documenta Photo, la Societat Coral el Micalet, ACICOM Assoc. Ciutadania i Comunicació i les associacions La Internacional Teatral, Muv. Música Urbana València, Valenciana de Persones Sordes, Documenta Photo, Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, El punto G i Esencia Danza.

Amb ajudes entre 4.647 i 6.947 euros hi ha Cambi-arte, La Finestra Nou Circ, la Fundació Bromera Foment de la Lectura, la Institució Foment de les Arts, les Ciències i la Cultura (IFACC), l’Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València, la Fundació Fulla Fundació Pel Llibre i la Cultura, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet i les associacions Cultural del País Valencià, Comes (Centre de música antiga i barroca), Jordi el Mussol, Intramurs, Dones de l’escena valenciana associades- Dones en art, València Pensa i l’Associació veïnal de Benimaclet.

Finalment, l’Associació València Negra ha rebut una subvenció de 10.000 euros.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios