25n
25N
25N

Se subvenciona la rehabilitació de 602 vivendes al Cabanyal

Se subvenciona la rehabilitació de 602 vivendes al Cabanyal
05/02/2019 -

En el marc del programa ARRU s’han concedit 602 subvencions per a la rehabilitació de vivendes particulars, i altres 18 per a la reedificació, al barri del Cabanyal. L’ARRU (Ajudes a la Regeneració i Reurbanització Urbana) és un programa cofinançat entre la Generalitat i el Ministeri de Foment.

La intervenció per a la rehabilitació i regeneració del Cabanyal continua el seu curs. Les intervencions per reurbanitzar alguns carrers del barri s’han combinat amb una línia d’ajudes per a la rehabilitació i regeneració de les vivendes particulars. Des que va començar la legislatura fins ara s’han rehabilitat 602 vivendes que s’han acollit a aquest programa.

«Una part del parc de vivendes de la ciutat està antiquat i necessita ser renovat», ha explicat la regidora de Vivenda i Patrimoni, María Oliver, qui ha assenyalat que per aquesta raó, «des de la Regidoria sempre s’ha apostat per programes de rehabilitació de les vivendes de particulars». De fet, l’últim any s’han executat 192 rehabilitacions subvencionades, de les quals 70 estan a l’espera que el Servici Municipal de Llicències emeta les corresponents certificacions (que l’obra executada correspon amb l’autoritzat). Del total de 18 obres de reedificació, hi ha 8 acabades, abonades i certificades per Urbanisme.

El percentatge d’execució del pressupost és d’un 44% del total en rehabilitació, i un 44% el de la partida per a reedificació. Al llarg del 2019 es preveu arribar pràcticament al 100% dels projectes de rehabilitació. «La política de rehabilitació és un dels pilars fonamentals de la Regidoria de Vivenda», ha subratllat Oliver. «Aquest mes han començat les obres de les vivendes municipals del Cabanyal, amb una inversió de més de 3 milions d’euros, dirigits a ampliar el parc municipal de vivendes». Aquesta inversió es complementa amb el parc de vivendes privat del barri en què ja s’han invertit més d’1,2 milions d’euros a través del programa ARRU, ha afegit la delegada.

El muntant total de l’ARRU del Cabanyal ascendeix a 14,2 milions d’euros, dels quals 1,2 corresponen a l’anualitat del 2018. Aquest conveni, signat en el marc del Pla Estatal de Vivenda 2013-2016, rep fons de la Generalitat i del Ministeri de Foment. En declarar-se el barri del Cabanyal-Canyamelar com a Àrea de Regeneració i Renovació Urbana, es va establir una inversió total de 14.294.402,98 euros a aportar fins al 2017 pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars, l’esforç dels quals ha sigut valorat «molt positivament» per la regidora de Vivenda, María Oliver, igual que la col·laboració institucional per a la recuperació d’aquest barri tan emblemàtic de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =