25n
25N
25N

Subiela: "El tripartit enganya als valencians amb una reforma electoral de mínims que oblida la proporcionalitat"

Subiela: "El tripartit enganya als valencians amb una reforma electoral de mínims que oblida la proporcionalitat"
23/05/2018 -

El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Toni Subiela, ha assegurat que “el tripartit enganya als valencians amb una reforma electoral de mínims que oblida la proporcionalitat”. “Des de Cs estem d’acord amb la rebaixa del llistó electoral al 3%, però ens sembla una modificació poc ambiciosa i del tot insuficient perquè ignora un punt fonamental en el nostre programa: millorar la proporcionalitat”, ha afegit Subiela.

“La llei que presenten Compromís, PSPV i Podemos tampoc parla de llistes obertes, ni d’eliminar aforaments, ni de circumscripció única”, ha assenyalat Subiela, per a qui la proposta és “una pèrdua de temps, que no va a contribuir al fet que els valencians tinguen una millor representativitat en les institucions públiques”.

I és que, segons el diputat, “el tripartit, després d’haver arribat al poder, ha demostrat que no té interès a abordar aquest punt”. “Per què els grups que sostenen el Consell no volen apostar ara per una reforma electoral en profunditat, amb una proporcionalitat més justa, quan aquesta qüestió estava arreplegada en l’Acord del Botànic signat en 2015?”, ha qüestionat el diputat.

“Cs sempre ha mantingut voluntat de diàleg, però el tripartit solament ha oferit una reforma descafeïnada, una estafa per a la ciutadania”, ha assenyalat Subiela després d’explicar que, “no obstant açò, Cs ha votat a favor de la presa en consideració de la proposta per responsabilitat política, perquè no va bloquejar tràmits parlamentaris”, encara que, ha avisat que “serà difícil arribar a acords en el procés d’esmenes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

CCCC
torrent