25n
25N
25N

La subestació elèctrica de Sanxo Llop de Gandia entrarà en servei en 2022 amb una inversió de 17 milions

La infraestructura permetrà el desenvolupament industrial de la Safor, accelerarà la recuperació econòmica i acabarà amb les necessitats energètiques de les empreses

La subestació elèctrica de Sanxo Llop de Gandia entrarà en servei en 2022 amb una inversió de 17 milions
16/10/2020 -

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró; i la delegada regional Red Eléctrica de España, Maite Vela, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar que la subestació elèctrica de Sanxo Llop entrarà en servei en 2022 després de rebre l’autorització pertinent de la Generalitat Valenciana. Un projecte que compta amb una inversió global de més de 17 milions d’euros, inclosa la futura línia d’alimentació de 220 KV, i que permetrà el desenvolupament econòmic i industrial de la comarca i acabarà amb les necessitats energètiques de les empreses.

La subestació de Sanxo Llop és una infraestructura inclosa en el Pla de Desenvolupament de la Xarxa de Transport d’Energia Elèctrica 2015-2020 que servirà per a incrementar la potència de la xarxa de distribució de la zona. Ocuparà una superfície aproximada de 7.300 m² i es construirà amb tecnologia compacta, allotjant les instal·lacions a l’interior d’un edifici, la qual cosa permetrà la seua integració visual en l’entorn. A més, l’edifici podrà absorbir noves ampliacions per a garantir en el mitjà i llarg termini les necessitats futures. Està previst que les obres generen una trentena de llocs de treball directe.

“Hui és un dia per a felicitar-nos d’aquesta gran notícia per a la ciutat i la comarca”, ha expressat l’alcaldessa de Gandia, qui ha recordat que l’impuls definitiu a aquest projecte va ser donat fa un mes durant una reunió en el Palau de la Generalitat entre el president Ximo Puig i la presidenta de Red Eléctrica de España, Beatriz Corredor. “Hem d’agrair la sensibilitat de Red Eléctrica per a desbloquejar aquesta actuació de gran importància per a Gandia i la Safor i hem d’agrair també a la Generalitat per complir el seu compromís. Comptem amb administracions que han sabut actuar i que han escoltat les reivindicacions dels municipis de la nostra comarca i del sector empresarial”.

Diana Morant: “Realitzar inversions i obres com aquesta és deixar per a futures generacions una comarca i una ciutat més competitiva, més ben preparada i més resilient”

Durant la seua intervenció, l’alcaldessa ha recordat que aquest projecte es treballa des de fa molts anys, concretament en 2005 quan es decidia la ubicació estratègica definitiva del nou hospital comarcal i es desenvolupa en plena expansió econòmica un sector que havia de tenir una subestació. “La ciutat que tenim hui està configurada per les decisions encertades preses fa anys. I, hui, en el present, també hem de saber forjar els fonaments per a construir el futur i projectar-nos com a ciutat, en un moment en què la inversió pública és absolutament necessària. Gandia vol continuar sent una ciutat atractiva on invertir i vol continuar exercint el seu lideratge comarcal. I, amb aquest necessari projecte, fem un pas endavant cap al progrés de la nostra ciutat i la nostra comarca. Amb aquesta nova crisi que estem vivint, fer inversions i obres com aquesta, és deixar per a futures generacions una comarca i una ciutat més competitiva, més ben preparada i més resilient”.

Un altre aspecte que s’ha valorat durant la compareixença ha estat que en tenir garantit el subministrament elèctric, el polígon de Sanxo Llop es convertirà en un pol d’atracció per a la implantació de noves empreses i indústries que ajudarà també a revitalitzar l’economia i crear ocupació al mateix temps que facilitarà el creixement de les empreses que ja estan funcionant en la zona.

Morant ha indicat que aquest projecte és una demostració més que Gandia és una plaça estratègica fonamental per a la Generalitat a matèria de desenvolupament industrial, i va manifestar que són molts els projectes aconseguits, com la liberalització de l’AP-7 o el desbloqueig de la CV-60.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 3 =

bombers
CCCC
Valencia activa