25n
25N
25N

Dos nous positius eleven a 19 els casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

Una dona ha donat positiu a l’Hospital de Manises i l’altre positiu s’ha donat en un home que va morir el 13 de febrer en l’Arnau de Vilanova

Arxiu

Dos nous positius eleven a 19 els casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana
03/03/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut de nou aquesta vesprada en roda de premsa per a actualitzar les dades amb relació al coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Després de la confirmació aquest matí de dos nous casos positius, aquesta vesprada la consellera ha comunicat que s’han detectat altres dos casos, la qual cosa eleva a 19 la xifra de casos positius en la Comunitat.

El primer dels casos correspon a una dona que ha sigut tractada a l’Hospital de Manises, i s’ha obert una investigació sobre el seu cas per a conéixer l’origen del contagi.

En relació amb el segon cas, la consellera ha explicat que, a conseqüència del canvi dels criteris de definició de cas en el protocol que va realitzar el Ministeri de Sanitat el passat 27 de febrer, s’ha decidit anar més enllà i realitzar una investigació retrospectiva d’aquelles mostres que, per altres motius clínics, es van recollir en pacients morts sense causa filiada. Eixa investigació, a través de la necròpsia realitzada a les mostres preses a aquest pacient, ha permés reconéixer el positiu per coronavirus en la persona morta. No es pot determinar que la causa de la mort, que va tindre lloc el passat 13 de febrer, haja sigut el coronavirus.

En la mateixa línia, Barceló ha volgut deixar constància que “per la data de la defunció, el període d’incubació de la malaltia relacionada amb aquest cas, ja hauria superat els 14 dies. No obstant això, insistim que continuarem realitzant una estreta vigilància en aquest hospital”.

Recomanacions del Ministeri

La consellera ha explicat que el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remés a totes les comunitats autònomes un document que recull la recomanació de mesures extraordinàries en relació amb la situació provocada pel coronavirus.

Eixa comunicació diu literalment que “a la vista de les deliberacions en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, així com dels treballs realitzats a nivell tècnic pels grups de treball constituïts, i una vegada consultats els serveis d’aquest departament, es considera oportú dirigir a les conselleries de sanitat de les Comunitats Autònomes les següents recomanacions en relació amb els esdeveniments esportius celebrats en el territori de la seua comunitat autònoma en els quals participen equips provinents de les zones establides com de risc de transmissió de la malaltia”.

Des del Ministeri recomanen, en coordinació amb el Consell Superior d’Esports i les federacions a les quals afecten, que els esdeveniments en categoria de competició professional en els quals s’espere una alta presència d’aficionats es desenvolupen sense públic, és a dir, a porta tancada. “Aquesta recomanació és congruent amb les mesures adoptades en aquells països que presenten zones establides com de risc de transmissió, com és el cas d’Itàlia”, assenyalava la consellera. D’altra banda, no estableixen restriccions per a les competicions implicades en processos de classificació internacionals i que tinguen un impacte molt reduït en el nombre d’aficionats que assisteixen o de participants en les proves, sempre que als participants de zones de risc se’ls puga identificar personalment per a garantir un seguiment adequat en cas de necessitat i s’establisquen els mecanismes perquè els esportistes, aficionats i acompanyants reduïsquen els contactes de risc amb la resta del públic i reben tota la informació sobre la prevenció i sobre les pautes d’actuació amb relació al coronavirus. Finalment, les competicions no professionals i que manquen d’implicació classificatòria s’han d’ajornar o suspendre.

Per tant, pel que fa als esdeveniments de competicions esportives professionals en la nostra comunitat, i d’acord amb l’exposat pel Ministeri, aquestes recomanacions afectarien, en principi, als partits programats per al 5 de març (València Basket – Olímpia de Milà) i 10 de març (València CF – Atalanta).

Finalment, la consellera ha assegurat que “totes les decisions que s’estan adoptant, d’acord amb les instruccions del Ministeri i en coordinació amb totes les comunitats autònomes, tenen com a objectiu protegir i vetlar per la salut de la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa