25n
25N
25N

Puja un 5,1% el lloguer en la Comunitat Valenciana

Puja un 5,1% el lloguer en la Comunitat Valenciana
15/07/2019 -

El preu mitjà per metre quadrat dels pisos de lloguer ha pujat un 5,1% en la Comunitat Valenciana durant segon trimestre de l’any, fins a situar-se en els 7,4 euros al mes, segons l’últim informe de preus d’Idealista que fixa la variació anual en un 6,5%.

En concret la província valenciana ha incrementat els seus preus en un 6,9%, fins a situar la renda d’un metre quadrat en 8 euros mensuals mentre que el preu mitjà dels arrendaments ha crescut un 4,6% a València capital durant la primavera situant el preu del metre quadrat en 8,8 euros.

A la província d’Alacant els preus han pujat un 0,5% durant l’últim trimestre, fins a situar-se en 6,8 euros per metre quadrat al mes. En la capital els preus també han experimentat un increment, del 0,3% més amb una mitjana de 7,1 euros/m2.

En el cas de la província de Castelló s’ha registrat un ascens del 9,9% en el preu dels seus habitatges en lloguer amb un preu mitjà del metre quadrat de 5,9 euros mensuals. En la mateixa línia, a la ciutat de Castelló els preus han crescut un 8,9% fins als 6,1 euros/m2.

A Espanya el preu ha pujat un 2,8% durant el segon trimestre de 2019, fins a deixar el metre quadrat en 11 euros al mes, en el que suposa el seu màxim històric. En taxa interanual, el creixement arriba al 7,1%. El preu puja en totes les autonomies, sent la Regió de Múrcia on més van créixer (9,2%) i la Comunitat de Madrid on menys ho van fer (1,9%).

A la ciutat de Barcelona els preus s’han incrementat un 1,4% i el metre quadrat s’ha situat en 16,5 euros. Madrid finalitza la primavera amb una pujada trimestral en el preu del lloguer d’habitatge del 2,1%, la qual cosa situa el preu del metre quadrat en la capital en 16,1 euros (un 4,1% més que fa un any).

A més de la pujada del 4,6% a València destaca la de Terol, on els seus propietaris han augmentat un 14,7% el preu dels seus immobles en lloguer, seguida per Múrcia (9,3%), León (9,1%) i Castelló (8,9%). Pontevedra, en canvi, marca la major caiguda de les capitals que han reduït els seus preus aquesta primavera (-4%). Li segueixen les caigudes de Sant Sebastià (-3,1%) i Lugo (-2,6%).

Barcelona es consolida com la capital més cara (16,5 euros/m2), seguida de Madrid (16,1 euros/m2) i Sant Sebastià (13,8 euros/m2). En la part baixa de la taula trobem a Lugo, Zamora, Ciudad Real i Càceres, que comparteixen un preu de 5,3 euros el metre quadrat.

LIMITACIÓ PREUS

El cap d’estudis d’idealista, Fernando Encinar, ha indicat que, tal com porten anys dient, “el mercat del lloguer ha vingut per a quedar-se. La demanda és molt alta i continua a l’alça, especialment en els grans mercats que són motor d’ocupació o destinacions turístiques. Per a contindre els preus en un escenari de demanda creixent la solució passa per fomentar polítiques que afavorisquen l’aparició de nou producte en el mercat”, ha incidit.

“Com s’ha demostrat en diferents capitals europees, l’anunci de mesures coercitives, com una possible limitació de preus, l’única cosa que aconsegueixen és reduir el mercat provocant justament l’efecte contrari al desitjat, la pujada dels preus. La incertesa política tampoc és bona consellera i pot ser que d’alguna manera l’actual situació per la qual travessa el país tampoc estiga facilitant la contenció de les rendes del lloguer”, ha afegit.

Per a realitzar l’informe del segon semestre s’ha actualitzat la fórmula per a trobar el preu mitjà amb més certesa pel que a més d’eliminar els anuncis atípics i amb preus fora de mercat s’ha calculat el valor mitjà en comptes del valor mitjà.

A més s’inclou des d’ara la tipologia d’habitatge unifamiliars (xalets) i descartem els immobles de qualsevol tipologia que porten molt temps en la nostra base de dades sense obtindre interacció dels usuaris encara que l’informe continua estant basat en els preus d’oferta publicats pels anunciants d’idealista.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020