25n
25N
25N

Stop al Foc, la nova campanya de la Generalitat per a la prevenció d'incendis

Stop al Foc, la nova campanya de la Generalitat per a la prevenció d'incendis
08/04/2017 -

La Generalitat engegarà de nou el pla contra incendis forestals ‘Stop al foc’, una campanya que estarà centrada en la prevenció i la pedagogia social i que es realitzarà en col·laboració amb els mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana, que difondran continguts relacionats amb aquesta temàtica.

Així ho ha explicat el President de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació d’aquest pla estratègic, en la qual ha estat acompanyat per la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

Tal com han indicat, l’objectiu d’aquesta campanya és augmentar l’alerta, la cura i l’atenció del ciutadà, amb la finalitat de disminuir els descuits que puguen desencadenar un incendi forestal. “Estem ací per a reafirmar un compromís amb el nostre patrimoni natural i la nostra terra”, ha assegurat Puig, que ha celebrat el funcionament “extraordinàriament positiu” d’aquest pla durant l’any passat.

Es tracta, ha puntualitzat, d’una acció “comunicacional”. “No és una campanya de publicitat estrictament, sinó un acord comú de lluita contra el foc en el qual els mitjans prenen partit; per tant, la qual cosa s’està fent és un treball bilateral amb els mitjans que proposen també estratègies pròpies”, ha subratllat el cap de l’Executiu valencià.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia espanyola amb major risc de patir incendis forestals, i és que entre 2001 i 2016, la Comunitat va patir 24 grans incendis forestals.

Per aquest motiu, la Generalitat ha augmentat en un 15% de recursos destinats a la lluita contra aquest tipus d’emergència, un percentatge que se sumisca al 20% ampliat durant 2016. No obstant això, ha dit Puig, “no podem oblidar que el risc més difícil de combatre és el factor humà”.

“Les estadístiques ens diuen que la majoria dels incendis té origen humà, alguns d’ells de manera intencionada, però molts per negligències i incompliment de les prohibicions de fer foc en zones i en èpoques determinades”, ha dit el President.

Per açò, la campanya ‘Stop al foc’, que es posarà en ple funcionament del 15 de maig al 15 de setembre, “dóna els seus primers passos” de cara a l’arribada de la Setmana Santa, una època en la qual els ciutadans visiten massivament les zones naturals.

Tal com ha indicat Puig, existeix encara “molt marge de millora” en relació a la prevenció d’incendis. A més, el cap del Consell ha reiterat el compromís del Govern valencià en la persecució judicial de les persones que provoquen aquest tipus de catàstrofes naturals.

Segons ha explicat la consellera Elena Cebrián, a través de la premsa, la ràdio i els mitjans audiovisuals s’emetran continguts per a recordar els factors de risc i les seues conseqüències, així com comunicar la idea que està prohibit encendre focs en terreny forestal durant les èpoques de major risc. A més, aquestes peces informatives inclouran recomanacions sobre com disminuir el risc per actuacions imprudents.

Cebrián ha recordat que, a més d’aquesta campanya de sensibilització, des de la Conselleria també es va engegar al març un pla de vigilància. “Amb solament un increment del 2% del pressupost, s’ha aconseguit optimitzar i redimensionar tant l’operatiu com el grup de gestió, dedicant un major esforç a l’augment de la presència en el territori i millorant l’operativitat dels recursos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 3 =

museo prehistoria