25n
25N
25N

El soterrament de les vies d'Empalme arrancarà a principis de 2020

El pressupost de la Generalitat per a 2020 contempla 119 milions en infraestructures viàries

El soterrament de les vies d'Empalme arrancarà a principis de 2020
15/11/2019 -

A principis d’any començaran les obres per al soterrament de les vies de l’estació de metro d’Empalme que divideix en dos Burjassot. Una reivindicació històrica que des de la Generalitat Valenciana s’ha posat solució per a desembossar una obra que portava paralitzada des de 2011 per l’anterior govern valencià. La licitació de les obres ja es va adjudicar amb una inversió de 9 milions d’euros, aproximadament, i es preveu que l’actuació dure any i mig sense interrupció del servei ferroviari.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ja s’ha reunit amb l’alcalde de Burjassot, Rafa García, per a ultimar els detalls d’unes obres que arrancaran en 2020, i que aborden tant la supressió del pas a nivell, com la urbanització en superfície de la zona. Actualment, s’està acabant de redactar el projecte d’obra i, una vegada finalitzat, passarà a ser supervisat per l’Agència de Seguretat Ferroviària i per l’Oficina de Supervisió de Projectes que donaran llum verda a l’inici de les obres.

El soterrament de les vies d’Empalme “suposa la materialització de molts anys de baralles. És el final del malson d’un barri essencial en el dia a dia de la nostra ciutat, que van veure com les seues vides van canviar dràsticament pel despropòsit d’aquesta obra, i per la paralització del soterrament per part de l’anterior govern de la Generalitat”, assenyalava Rafa García.

El barri de El Empalme de Burjassot ha realitzat diferents accions reivindicatives per a exigir que s’acabara el projecte de soterrament de les vies. Ara, huit anys després, són testimonis de la reversió d’aquesta situació. En els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2020 s’ha augmentat la inversió en infraestructures viàries en un 6,66%, passant dels 111,91 milions d’euros als 119,36 milions, que permetran dur a terme projectes demandats per la ciutadania, com la passarel·la sobre la V-30 o el soterrament d’Empalme.

Actualment, a l’eixida de l’estació d’Empalme, en direcció Bétera, existeix, des d’abril de 2011, un tram de via que inclou un túnel de 288 metres, amb rampes d’accés i les corresponents instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, que es troba fora de servei. Amb les obres, aquesta infraestructura es completarà amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

Ampliació de l’avinguda Burjassot de València

Una vegada s’haja procedit al soterrament de les vies, arrancarà la urbanització de la superfície. D’aquesta manera, s’ha plantejat la continuïtat de l’avinguda Burjassot de València, que connectarà amb el nucli urbà de Burjassot.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − quatre =

CCCC
activem alfafar