25n
25N
25N

La sostenibilitat marca la Fira Heimtextil 2020

Les 66 empreses valencianes expositores han presentat productes innovadors i sostenibles en la fira alemanya Heimtextil

La sostenibilitat marca la Fira Heimtextil 2020
09/01/2020 -

Del 7 al 10 de gener, la ciutat alemanya de Frankfurt acull la Fira Heimtextil 2020, un esdeveniment líder mundial en el seu sector que marca les tendències i obri la temporada de noves idees i innovacions tèxtils en patrons, colors i tendències. Més de 67.000 professionals de 156 països estan visitant aquest recinte firal, que ja s’alça com la fira per excel·lència per a tancar importants acords comercials.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat la Fira Heimtextil per a mostrar el seu suport a les 66 empreses valencianes que estan exposant els seus productes. La Comunitat Valenciana té una potent indústria tèxtil que, malgrat haver patit èpoques de recessió, ha sabut reinventar-se i estabilitzar-se. “És un sector que no només ha sabut eixir d’una situació molt precària, sinó que, en els últims anys, s’ha convertit en un dels factors de creació d’ocupació amb més de 20.000 llocs de treball”, ha apuntat Puig.

Per primera vegada, un president autonòmic valencià ha visitat la Heimtextil 2020 per a acompanyar a la indústria tèxtil valenciana, concentrada especialment a les comarques de l’Alcoià-Comtat i la Vall d’Albaida. Durant la visita, a la qual tampoc han faltat el conseller d’Economia, Rafa Climent, Ximo Puig ha pogut conéixer, de primera mà, cap a on està evolucionant el sector del tèxtil valencià. “S’està produint un procés de relocalització del sector, i hem d’apostar per allò en el que nosaltres podem competir: disseny, automatització i indústria 4.0”, ha assenyalat.

Càndid Penalba, president d’ATEVAL i del Consell Intertextil Español, ha volgut remarcar el ressorgir del sector, que “ja genera més de 20.000 llocs de treball en 2.000 empreses i que ha aconseguit facturar 2.000 milions d’euros”, però que, a més, aposta pel disseny i la innovació sense deixar arrere la sostenibilitat.

Aquest és el cas de Luis Pla, de l’empresa Pielsa d’Agullent, que ha aconseguit l’èxit utilitzant per als seus productes cotons reciclats. “Estem adaptant-nos als nous temps que està vivint el sector, però hem notat una recuperació perquè la gent, cada vegada, aprecia més la qualitat dels productes espanyols”. O, per exemple, el cas de l’empresa Primlab d’Alcoi que ha creat un additiu – el CO₂ Pure -, que, aplicat a qualsevol tèxtil, absorbeix els gasos contaminants i ajuda a reduir el CO₂.

Innovació, disseny d’avantguarda i sostenibilitat s’han donat cita a la ciutat alemanya de Frankfurt per a, en el marc de la Fira Heimtextil 2020, mostrar les tendències per al 2020-2021. “Estem veient el que és la indústria tèxtil valenciana”, ha apuntat el president de la Generalitat, Ximo Puig. “Hem de treballar per a continuar dinamitzant i potenciant aquest sector. És moment que s’aposte, en les polítiques del nou govern d’Espanya, pels sectors productius de la Comunitat Valenciana”. Però, a més, ha anunciat, “crearem la Mesa Permanent del Tèxtil per a treballar, de manera coordinada, la Generalitat i la indústria tèxtil”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + divuit =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent