25n
25N
25N

Dolç comiat d'"El sopar dels idiotes"

La gira culmina al Teatre Talia de València del 22 de juny al 27 de juliol

Dolç comiat d'"El sopar dels idiotes"
27/06/2018 -

La popular obra de teatre “El sopar dels idiotes” va portar el nom de Francis Veber, un dels directors de comèdies franceses més rellevants, per escenaris de tot el món. I la versió en valencià no va deixar indiferent als seus espectadors, que amb les seues riallades van aconseguir que “El sopars dels idiotes” es convertira en una de les representacions més aclamades i amb millors crítiques durant els dos anys en els quals s’ha estat sobre escenaris de la Comunitat Valenciana. Ara arriba el moment d’aprofitar les últimes funcions sobre aquesta peculiar història des del 27 de juny al 22 de juliol en el Teatre Talia “amb un comiat festiu i molt afecte”, segons les paraules de l’actriu Cristina García en la roda de premsa oferida hui.

“A València es pot fer obres de teatre de qualitat i és un luxe fer-ho durant tant temps”. Així valora la intèrpret Rosana del Carpio l’èxit collit per la companyia, i afig: “si ha funcionat tan bé pot ser que siga per l’equilibri dels seus personatges”. En açò també coincidia Enrique Fayos, màxim responsable del Teatre Olympia i del Talía, qui considera que un dels punts forts de l’obra és que tots els personatges tenen un paper molt marcat i alguna cosa a aportar a la història. “Pinyol és Pinyol perquè estan tots”, conclou.

Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Toni Misó, Alfred Picó, Cristina García i Rosana del Carpio coincideixen que és un plaer retrobar-se amb el públic a València per a acabar la gira i que tenen una valoració molt positiva de la seua experiència. Ells són els encarregats de donar vida als personatges de Veber, amics que es reuneixen cada dimecres i conviden al “major idiota” fins a fer un gir amb el transcurs de l’obra. Dirigida pel també valencià Carles Sanjaime, està plena de punts còmics i diversió que ha fet riure a més de 30.000 persones en la versió valenciana.

Segons Casany, una de les claus del triomf és “treballar més la humanitat dels personatges i apostar més pel conflicte”. En aquest sentit, Misó considera que també ha sigut fonamental “traure la part més canalla i salvatge dels personatges” i del Carpio aposta per la picardia que han aconseguit gràcies a fer-la en valencià. El públic que assistisca a les últimes funcions, del 27 de juny al 22 de juliol, serà qui tinga l’última paraula i la sort de gaudir de la màgia d'”El sopar dels idiotes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 4 =

CCCC
torrent