25n
25N
25N

Adolfo Bueso inicia la integral de les sonates per a piano de Beethoven a l'Almodí

Adolfo Bueso inicia la integral de les sonates per a piano de Beethoven a l'Almodí
28/02/2020 -

El concertista valencià Adolfo Bueso, catedràtic de piano des de 1990 del Conservatori Superior de València, iniciarà aquest dissabte a l’Almodí la integral de les sonates per a piano de Ludwig van Beethoven. Es tracta d’un recital immers en el cicle “Cambra al Palau”, que organitza el Palau de la Música de València, i que té com a leitmotiv la figura del compositor alemany amb motiu del 250 aniversari del seu naixement. Aquesta integral beethoveniana anomenada “Les Sonates per a piano de Beethoven” també comptarà amb la participació de les i els pianistes Antonio Galera, Marisa Blanes, Pablo García-Berlanga, Marina Delicado, Aida Velert, Xavier Torres, Carlos Apellániz, Antonio Morant i Óscar Oliver.

Adolfo Bueso interpretarà aquest dissabte les Sonates per a piano núm. 3 en do major, op. 2 núm. 3 dedicada a Franz Joseph Haydn, la núm. 18 en mi bemoll major, op. 31 núm. 3 “La Caça”, una de les seues sonates més populars i freqüents en el repertori, i la núm. 30 en mi major, op. 109, dedicada a Maximiliane Brentano i en la qual empra molta llibertat en els moviments, en contrast obert amb l’esquema tradicional. Es tracta d’unes obres immerses en una titànica integral que abasta un total de 32 sonates, i que se situa com una referència en el repertori cambrístic de tots els temps, fins al punt que algunes d’elles són molt conegudes pel públic no melòman.

Adolfo Bueso ha actuat, tant en recital com en concert amb orquestra, al Palau de la Música i Palau de les Arts Reina Sofia; Auditori Nacional de Madrid; Teatre Romolo Valli (Reggio Emilia), Casa del Petrarca (Arezzo); Music Room of the Fine Arts (Bagdad, l’Iraq); Teatre Argentí (La Plata, l’Argentina), etc.–, i ha intervingut en cicles com “Musica é realtá” (Itàlia 1986), “La Música, la Veu i la Paraula” (València 1989), “Concerts de la Fundació March” (emesos en directe per Ràdio Clàssica d’RNE) o el segon Cicle de “Concerts en Paradors” (1995-96). Entre les seues actuacions caldria destacar l’estrena a València del Concert núm. 1 per a piano i orquestra de Prokófiev (1987), la integral d’Années de Pèlerinage de Liszt oferida al Palau de la Música de València (1994), la integral d’obres per a piano a quatre mans de Dvorák (amb V. Alemany) a l’Auditori d’Albacete (2004) i recitals monogràfics dedicats a Mozart, Beethoven, Clementi, Schumann, Chopin, Fauré, Debussy i Ravel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

bombers
bombers