caixa popular

El Sona la Dipu comptarà enguany amb tres dones en el jurat més paritari de totes les seues edicions

El Sona la Dipu comptarà enguany amb tres dones en el jurat més paritari de totes les seues edicions
11/05/2018 -

Sona la Dipu 2018, el programa musical de la Diputació de València, ha presentat als membres del jurat d’enguany, el més paritari de totes les edicions, amb una majoria de dones entre els cinc titulars que el conformen. Una decisió que forma part de l’aposta de la corporació per incentivar la presència femenina en les seues accions.

El jurat titular estarà format per tres dones, les periodistes musicals María Carbonell, Amalia Garrigós i Marta Moreira, i dos homes, el periodista Quique Medina i Kiko Tur, veu del grup Aspencat. Quant al jurat suplent, el programa d’enguany inclou una important novetat: aquesta vegada, no serà una única persona, sinó dos i seran Laura Albert, tècnic de so i productora musical, i David Ferri, tècnic de so i manager del grup L’Arrel.

Quant a les tres dones del jurat, María Carbonell és redactora i fotògrafa d’Alquímia Sonora i col·laboradora en diverses publicacions, també és directora de la promotora valenciana PitaSound Prom, en actiu des de fa cinc anys; Amalia Garrigós és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment dirigeix i presenta el programa radiofònic Territori Sonor, d’À Punt. Per la seua banda, Marta Moreira és periodista freelance i escriu en mitjans com ABC, València Plaza o Esquire. També gestiona les relacions amb mitjans de diferents bandes de pop, rock, punk i música electrònica.

Els altres dos membres del jurat titular són el periodista Quique Medina i el cantant Kiko Tur. Medina va estar ja en l’edició del 2017 i porta més de 15 anys treballant en el sector. Actualment és programador cultural en La Marina de València, a més de co-director del Deleste Festival. Kiko Tur és cantant del grup Aspencat amb més de 12 anys de trajectòria, cinc treballs en el mercat i més de 600 concerts a les seues esquenes.

Convocatòria oberta

El termini d’inscripció per a l’onzena edició de Sona la Dipu continua obert i ho estarà fins al 18 de maig. Els grups musicals interessats a participar poden consultar les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Entre els requisits estan que almenys la meitat dels components del grup residisquen en la província de València; que tinguen 16 anys complits i, en eixe cas, si s’és menor de 18 comptar amb el permís de pares o representants legals; o que tinguen quatre o més temes originals en el seu repertori.

El concurs arriba a aquest 2018 amb algunes novetats, entre elles, més incentius per a una major presència femenina o la resolució amb un únic guanyador, i no dos com en anteriors edicions. Canvis que formen part d’una complexa transformació que s’ha basat a deixar de ser un mer programa amb vuit concerts, en els quals els protagonistes eren els caps de cartell dels mateixos, a convertir-se en un programa en el qual els focus es posen sobre les bandes participants que lluiten per obrir-se un espai en el panorama musical actual.

Una altra de les novetats de Sona la Dipu 2018 és el reforç en la promoció a nivell nacional i internacional dels grups participants. A més, el que es pretén és que el pla no tinga una estacionalitat definida, sinó que estiga viu tot l’any amb diferents accions. Dins d’elles estaria la d’intensificar la promoció dels classificats amb la seua participació en festivals tant nacionals com a internacionals. Prova d’això són les gires de concerts dels guanyadors de 2017. Dûrga, per exemple, després d’una gira per Mèxic, ha estat recentment a Estats Units tocant en el SXSW, l’esdeveniment musical més important del món que se celebra a Austin (Texas). A més, la banda ha participat en una gira per Espanya com telonera de Niños Mutantes.

Així mateix, l’altre guanyador, Frida, ha realitzat una gira per diverses ciutats espanyoles al costat del grup Eskorzo i va ser reconegut en l’edició de l’any passat amb el premi al ‘Millor grup de música en valencià’. Sona La Dipu tornarà a estar present enguany en els festivals més importants que es van a realitzar en tota Espanya.

Més participació femenina

L’objectiu que persegueix la Diputació, a través de la Delegació de Joventut, Igualtat i Esports que dirigeix Isabel García, és desenvolupar un programa ampli que es base en l’educació i la promoció dels valors d’igualtat de gènere, en aquest cas, en el panorama musical.

La selecció dels finalistes del concurs també introdueix nous criteris, a diferència d’anteriors edicions, en les quals de cada semifinal havia d’eixir un finalista. En l’edició d’enguany, el jurat haurà de valorar al llarg de tota la fase semifinal als grups, que podran competir en igualtat de condicions i classificar-se per al concert final si així ho valora el jurat, encara que d’una mateixa semifinal isca més d’un finalista i d’unes altres no es classifique cap.

En aquest renovat Sona la Dipu també canvien els criteris de selecció dels municipis que albergaran les sessions. S’estableixen dues modalitats, les convocatòries de les quals es publicaran en el BOP. Als “concerts de gran format” podran accedir les localitats que tinguen un cens mínim de 20.000 habitants, i entre altres condicions, quedaren fóra de la llista els que acolliren algun dels mateixos durant 2017. Als “concerts de format senzill” podran optar la resta de municipis, i inclouran als grups participants del concurs.

El que no canvia, encara que sí seguirà millorant, és el pla integral de comunicació, iniciat l’any 2017 i que va portar a la creació d’una nova web, així com una presència constant en totes les xarxes socials a través de les quals s’ha donat gran visibilitat als grups participants del programa al llarg de tot l’any.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris