25n
25N
25N

Som Rondalla, històries de vida al museu valencià d’etnologia

La II Jornada sobre ‘Etnopoètica i Narració Oral: Som Rondalla’ estarà dedicada el 14 de desembre als relats de vida

Som Rondalla, històries de vida al museu valencià d’etnologia
02/12/2019 -

La Jornada sobre ‘Etnopoètica i Narració Oral: Som Rondalla’ va nàixer l’any 2018 com una aposta de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia per a servir de lloc de trobada entre les diferents disciplines que es dediquen tant a la investigació i divulgació de l’etnopoètica, com a l’art de contar històries de viva veu.

Som Rondalla, com es coneix esta Jornada, està coordinada des dels inicis per dos grans professionals valencianes de la narració, Almudena Francés i Tània Muñoz. L’èxit de la primera convocatòria, que s’emmarcava dins la programació de la campanya Espanta la por, ha fet que enguany isca d’este marc amb entitat pròpia.

Esta II Jornada sobre ‘Etnopoètica i Narració Oral: Som Rondalla’ té com a títol ‘Relats de vida’ perquè les protagonistes seran les històries de vida i l’art de la paraula.

Unes històries senzilles i alhora poderoses que no només són un retrat biogràfic sinó que expressen una manera de viure i entendre el món. L’antropologia, la sociologia, la psicologia o la història han utilitzat aquestes històries com a eina que explica com entenen la vida els humans. Així mateix, oficis vinculats a l’art de la paraula com la narració oral i escrita o el teatre han utilitzat aquestes històries com a punt de partida de les seues ficcions.

Els relats de vida s’analitzaran des del vessant antropològic de la mà de la investigadora Montserrat Soronellas de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, es coneixeran exemples de recerca com el de l’americana Martha E. Heard a Càlig, i en clau artística es reflexionarà sobre com estes vides anònimes es transformen en poderoses ficcions de la mà del narrador Celso Fernández, de l’escriptor Víctor Labrado i de la dramaturga, Sònia Alejo.

És una activitat gratuïta amb inscripció i dirigida a estudiants i professionals interessats en l’antropologia, la narrativa escrita i oral, el teatre, la biblioteconomia i en definitiva a totes les persones interessades en la tradició oral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 3 =

Informacion coronavirus