25n
25N
25N

'Som Cabanyal', un espectacle de flamenc teatralitzat en el Teatre El Musical

'Som Cabanyal', un espectacle de flamenc teatralitzat en el Teatre El Musical
05/12/2018 -

Més de 40 xiquets, xiquetes i joves, la majoria d’ètnia gitana, participen en «Som Cabanyal», un espectacle de flamenc teatralitzat que omplirà l’escenari del Teatre El Musical dissabte que ve, 8 de desembre, a les 20.30 hores. Amb aquest muntatge «es culmina un projecte que pretén acabar amb els estereotips del poble gitano i valorar els seus joves talents oferint-los una experiència professional per mostrar el fruit del seu aprenentatge extraescolar junt amb intèrprets com Montse Cortés, Manuel Reyes o Agustín Carbonell «El Bola», entre altres figures».

La regidora d’Acció Cultural, María Oliver, ha explicat que aquest espectacle, dirigit per la deixebla del ballarí Antonio Gades, la coreògrafa Eva Moreno, és la gala final del projecte A Quelar! de la companyia Extremus Dansa, que amb la col·laboració del Teatre El Musical, ha desenvolupat un programa de formació gratuïta en ball flamenc, caixó, guitarra, so i llums per a xiquets, xiquetes i joves d’ètnia gitana del barri del Cabanyal. A més, ha afegit que «compleix amb l’objectiu del Govern de la Nau de retornar el TEM al barri i que el veïnat el senta com a propi».

«De fet, aquesta activitat, realitzada amb persones del barri, és una mostra de la potencialitat d’un model de gestió directa municipal, en el qual una sala de teatre és a més d’un escenari, un punt de trobada artística, de socialització i aprenentatge per al veïnat del Teatre El Musical i Cabanyal en el seu conjunt», ha explicat.

«Es tracta -ha afegit- d’una iniciativa que desenvolupa la creativitat i l’expressivitat artística i millora l’autoestima i l’estima per l’esforç, la constància, i la disciplina de l’alumnat que ha participat en aquestes activitats extraescolars». D’altra banda, «aquesta experiència preprofessional pot ajudar a la futura professionalització artística i al reconeixement i millora de les relacions dels protagonistes amb el seu barri».

El projecte A Quelar! va ser un dels 18 seleccionats entre els 224 presentats a la convocatòria Art for Change de l’Obra Social La Caixa en 2017. La seua posada en marxa, també ha comptat amb la col·laboració de les associacions La Col·lectiva i La Calle Baila.

Després de finalitzar l’espectacle es projectarà un documental de 10 minuts de durada sobre el desenvolupament artístic dels integrants del projecte. Les entrades poden aconseguir-se a un preu de 6 euros en les taquilles del teatre i en la pàgina web www.teatreelmusical.es/entrades

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 12 =

CCCC