25n
Orgull
Orgull

Les sol·licituds de vot per correu pugen més d'un 235% en la Comunitat des de 2015

Les sol·licituds de vot per correu pugen més d'un 235% en la Comunitat des de 2015
22/04/2019 -

Les sol·licituds de vot per correu registrades en la Comunitat Valenciana per a les eleccions generals i autonòmiques del pròxim diumenge 28 d’abril han augmentat fins a un 235,7% respecte als últims comicis autonòmics.

Si el maig de 2015 un total de 54.484 valencians van optar per aquesta modalitat de sufragi, per al 28 d’abril –una vegada tancat el termini i comptabilitzades totes les sol·licituds– aquest número ascendeix a 189.655 per al 28A. Això suposa multiplicar per més de tres les peticions de vot per correu de les últimes autonòmiques, detalla la Generalitat en un comunicat.

Es tracta de “xifres històriques que demostren la gran preocupació que valencianes i valencians tenen pel futur del seu país”. “Mai en 40 anys de democràcia s’havien vist xifres tan altes en vot per correu”, ha destacat la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

Per províncies, el major increment s’ha registrat a València, que també és la del nombre de participants més nombrós. Un total de 127.595 censats en aquesta circumscripció han sol·licitat votar per correu, la qual cosa suposa un 326,4% més respecte als comicis de 2015, com recullen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En els comicis de 2015 van optar per aquesta modalitat un total de 29.924 electors de València. En aquesta província, la xifra s’ha multiplicat per 4,3, en comptar amb 97.671 sol·licituds més que en 2015.

A Alacant, l’augment també és notable, ja que 47.457 alacantins han sol·licitat exercir el vot per correu el 28 d’abril enfront dels 19.495 que ho van fer fa quatre anys, la qual cosa significa un augment del 143,4%.

I a Castelló, l’augment és del 106,7%, dels 7.065 censats d’aquesta província que van triar la modalitat postal de sufragi en 2015 a 14.603, amb el que es duplica la xifra.

Per a la consellera titular del departament responsable de l’organització dels comicis, el volum de participació demostra que la ciutadania vol participar en el procés de designació dels qui seran els depositaris de la sobirania popular, una cosa molt saludable per al procés democràtic”.

FINS AL DIMECRES

Tots els que han sol·licitat aquesta modalitat de vot tenen fins dimecres que ve, 24 d’abril, per a remetre-ho per correu certificat a la mesa electoral que corresponga.

La llei estableix que Correus conservarà fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les meses electorals, després del que li les farà arribar a les nou del matí. També traslladarà la que puga rebre aqueix dia, fins a les 20 hores, i la que arribe amb posterioritat la remetrà a la Junta Electoral de Zona.

Una vegada que haja votat l’últim elector de la taula, es procedirà a introduir en l’urna respectiva els sobres que continguen les paperetes de vot remeses per correu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 15 =