Es dupliquen les sol·licituds d'empreses perquè la Generalitat vise el seu pla d'igualtat

Guardar

maria-such
maria-such

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha duplicat el nombre de sol·licituds d'empreses perquè l'Administració els vise el seu pla d'igualtat. D'aquesta forma, mentre que entre 2008 i juny de 2015 el nombre de sol·licituds van ser de 282 i amb l'actual Consell s'ha arribat fins a les 931, segons la Conselleria.

Tal com ha explicat la directora general de l'Institut de les Dones, María Such, entre 2008 i 2018 la Generalitat ha rebut un total de 923 sol·licituds de visats de plans d'igualtat, de les quals 281 es van registrar entre 2008 i juny de 2015, mentre que les 641 restants s'han produït totes entre juny de 2015 i finals de 2018, coincidint amb el canvi de govern en la Generalitat, ha destacat el govern valencià en un comunicat.

Al seu judici, aquest increment "evidencia el considerable impuls als plans d'igualtat per part de les empreses amb la introducció de clàusules socials en la contractació de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic".

D'aquesta manera, entre 2015 i 2018, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebut un total de 662 sol·licituds de visats de Plans d'Igualtat per part de les empreses de la Comunitat, de les quals s'han concedit 493.

Such ha destacat que en introduir-se com a criteri de valoració que les entitats sol·licitants disposen d'un certificat o distintiu empresarial en matèria d'igualtat, "ha afavorit la posada en marxa de plans d'igualtat per part de les empreses i, com a conseqüència, s'han aconseguit el desembre de 2019 una entrada de 317 sol·licituds de visat".

La responsable de l'Institut de les Dones ha remarcat que els plans d'igualtat són un "conjunt ordenat de mesures adoptades en una empresa tendents a aconseguir en l'empresa la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes i a eliminar la discriminació per raó de sexe".

"CORREGIR LES DESIGUALTATS DE GÈNERE"

En aquest sentit, ha destacat que el Consell "incentiva a les empreses que posen en marxa plans d'igualtat" per a "corregir les desigualtats de gènere, incorporar mesures innovadores per a fer realitat la igualtat en la seua organització, i proporcionar serveis que faciliten la conciliació de vida familiar i laboral del personal al seu servei".

Pel que respecta al desglossament per províncies, des de 2008 s'han rebut 614 sol·licituds de visats de plans d'igualtat a la província de València, de les quals s'han concedit 460. El 67,42% de les sol·licituds correspon als últims quatre anys, període en el qual s'han concedit 313 visats.

A la província d'Alacant s'han rebut 207 sol·licituds de visats, dels quals el 80,19% corresponen al període entre 2015 i 2018. Quant als visats concedits, aconsegueixen un total de 162, dels quals 123 s'han aprovat en els últims quatre anys.

Finalment, les empreses de la província de Castelló han presentat un total de 103 sol·licituds, de les quals el 88% es van tramitar entre 2015 i 2018. S'han concedit un total de 74 visats, dels quals 57 són dels últims quatre anys.

REQUISITS

Per a l'obtenció del visat, els plans d'igualtat presentats han de contenir "mesures concretes" que "afavorisquen la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en les empreses de la Comunitat Valenciana".

Les àrees en l'empresa que s'han de treballar per a elaborar un pla d'igualtat són l'accés a l'ocupació, conciliació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, salut laboral, comunicació i llenguatge no sexista.

Una vegada obtingut el visat del pla d'igualtat, s'atorga el corresponent segell, d'acord amb l'Ordre 18/2010 de 18 d'agost, que regula la seua utilització per les empreses que hagen obtingut el visat del Pla d'Igualtat.

Destacats