25n
25N
25N

Fuster assenyala que totes les sol·licituds de Dependència de Gandia "estan tramitades"

Fuster assenyala que totes les sol·licituds de Dependència de Gandia "estan tramitades"
04/02/2020 -

La regidora delegada de Benestar Social, Carmen Fuster; acompanyada per la Cap de Departament de Benestar Social, Dolores Sanchis, han comparegut aquest matí en roda de premsa per respondre a les declaracions realitzades pel Partit Popular en l’àmbit de la dependència.

La regidora ha afirmat que “de cap manera es pot parlar de col·lapse en el servei. El problema és que el PP necessita tindre més informació i no han vingut a sol·licitar-la al departament. A més, durant la seua roda de premsa han barrejat dades de determinades actuacions. No es pot tractar un tema tan sensible amb aquestes formes”.

Fuster ha recordat que durant el govern Popular no es va atendre la dependència en absolut. “Amb el canvi de govern es van trobar prop de 15.000 expedients de dependència a la Conselleria que s’havien amagat als calaixos” va afirmar l’edil qui ha continuat la seua intervenció explicant que donat aquest enorme volum d’expedients endarrerits, la Conselleria va sol·licitar als Ajuntaments que s’encarregaren de canalitzar aquests documents. Un treball “titànic” que es desenvolupa des de 2017 amb la finalitat de posar al dia totes les tramitacions.

La regidora va voler també recordar que la mateixa vicepresidenta de la Generalitat va felicitar Gandia per la seua excel·lent tasca en aquest àmbit i ha informat que la plantilla del departament es va incrementar en quatre treballadors socials i que ara s’ha tornat a sol·licitar una nova ampliació. “La nostra intenció és posar-nos al dia i a hores d’ara totes les sol·licituds estan tramitades, tant les noves com les que s’han de revisar per canvi en el nivell de dependència. És més, si hi ha alguna persona que no pot acudir a les dependències municipals per realitzar els seus tràmits, són els mateixos treballadors socials els que van al seu domicili”.

“Una vegada que nosaltres iniciem l’expedient, és la Conselleria la que el valida. Una vegada validat el document, són els tècnics municipals els que els valoren. Les dades que han aportat no fan referència a les sol·licituds noves o revisables sinó que són les dades acumulades que s’han arrossegat des de 2012” va declarar Fuster qui ha informat que en 2019 s’han realitzat 633 sol·licituds a tramitar de les quals 576 ja han estat valorades. “Tot i això no ens conformem i esperem en sis mesos estar a dia amb tota la tramitació”.

Per la seua banda Dolores Sanchis, ha afirmat que “és comprensible que totes les famílies que demanen una valoració vulguen que s’accelere el procés perquè són situacions sensibles. En els últims anys hem fet un esforç terrible i ja podem afirmar que en 2019 estem al dia i esperem que amb la nova plantilla tots els expedients es puguen tramitar al dia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 6 =