caixa popular

Obert el procés de sol·licitud de les beques menjador d'estiu

Obert el procés de sol·licitud de les beques menjador d'estiu
25/05/2018 -

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha explicat que ja es poden sol·licitar les ajudes extraordinàries de menjador i activitats complementàries per als mesos d’estiu, que s’ofereixen a través de les regidories de Joventut, Educació i Esports o d’ONG o fundacions, com la de La Caixa. Per tant, es tracta d’ajudes que van més enllà de la beca menjador, ja que també contempla activitats complementàries.

“A València, els drets no se’n van de vacances. L’arribada de l’estiu aparella problemes de protecció de drets als xiquets i xiquetes que viuen en risc de pobresa i d’exclusió social. Per això, des de la regidoria contemplem unes ajudes, a part de les beques menjador del curs escolar ordinari, per a donar resposta a la situació que viuen durant les vacances les famílies amb fills i filles que estan situació de risc a la nostra ciutat”, ha dit Castillo.

Per segon any, l’Ajuntament ha realitzat «un esforç significatiu», incrementant la quantia econòmica destinada a aquestes ajudes, enguany amb un total de 482.067 euros més, de manera que de 1.167.273 euros aprovats l’any passat, enguany la Junta de Govern Local va aprovar el 27 d’abril un pressupost d’1.649.340 euros per a estes ajudes.

«Este increment suposarà la concessió d’almenys 500 ajudes més que el curs anterior. Cal recordar que fa tres anys l’ajuda era de 511.000 euros, de forma que la quantia de les beques menjador s’ha triplicat en dos anys», ha explicat Consol Castillo.

Així, tots els Centres municipals de Servicis Socials de la ciutat de València han començat a tramitar ja aquestes ajudes, un recurs extra al qual poden optar les famílies. L’any passat, es van concedir un total de 2.000 ajudes i enguany es preveu que es puga arribar a concedir encara un major nombre.

“Els xiquets tenen el dret a créixer en un entorn de benestar i desenvolupar-se plenament. Per això des de l’Ajuntament de València prenem les mesures de protecció, prevenció i promoció que vetllen pels seus drets, siga tardor, hivern, primavera o estiu”, ha dit Castillo.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 6 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris