25n
25N
25N

Les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets ja es poden sol·licitar als comerços adherits

A partir del 22 de juny, els compradors ja poden beneficiar-se dels descomptes en la compra de bicicletes i patinets

Les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets ja es poden sol·licitar als comerços adherits
22/06/2020 -

Ja es poden sol·licitar les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets de la Comunitat Valenciana. A partir d’aquest dilluns, 22 de juny, la ciutadania podrà beneficiar-se d’uns descomptes que arribaran fins als 250 euros. Com? Tan sols serà necessari acudir a un dels comerços adscrits, el llistat dels quals es podrà consultar a través de la pàgina web de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i fer la teua compra. I és que l’import de l’ajuda es descomptarà directament del preu de venda. L’únic requisit per a gaudir d’aquestes ajudes serà residir a la Comunitat Valenciana.

Les ajudes previstes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques, l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1.400 euros; de 75 euros per a les no electrificades, el preu màxim de les quals serà de 500 euros; i igualment 75 euros per a patinets elèctrics, el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros.

Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros – el preu màxim del kit està fixat en 600 euros – o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros i el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros.

Les ajudes per a la compra de patinets i bicicletes estaran actives fins al 10 de novembre, i els comerços es podran anar adherint al llarg de tota aquesta campanya de promoció de la mobilitat sostenible. Per això, a través de la web de la Conselleria, hauran de sol·licitar la seua adhesió telemàtica, aportant la documentació requerida. Les condicions que hauran de complir els comerços són: tindre un establiment físic a la Comunitat Valenciana, ser un establiment autoritzat per a la venda de bicicletes elèctriques, convencionals, kits d’electrificació i/o VMP elèctrics i disposar d’un servei de postvenda i d’un sistema per a la gestió de bateries usades d’almenys dos anys des de la venda.

Però, qui presenta la sol·licitud d’ajuda? La resposta és senzilla, els comerços. Una vegada s’haja acceptat la sol·licitud d’adhesió, les botigues i comerços actuaran d’intermediaris entre el comprador i la Conselleria. Els comerços poden adherir-se des del 15 de juny; mentre que els compradors han hagut d’esperar-se fins al 22 de juny per a beneficiar-se d’aquests descomptes en la compra de bicicletes i patinets.

Tal com confirmen fonts de la Conselleria, a aquest diari, en una setmana, s’han rebut prop de 120 sol·licituds de comerços per a adherir-se. “Des de Conselleria estem validant totes les sol·licituds, que continuaran arribant al llarg de la campanya, per a comprovar que tota la documentació és la correcta. Anirem actualitzant, en la nostra web, el llistat de comerços adherits perquè les persones interessades puguen consular en quins establiments podran beneficiar-se d’aquestes ajudes“.

Com ha recordat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “aquestes ajudes tenen un doble objectiu, fomentar d’una banda l’ús de vehicles no motoritzats per a aconseguir una mobilitat més sostenible i, per una altra, secundar i ajudar als comerços de la nostra Comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 16 =