25n
25N
25N

Aquests són els requisits per a sol·licitar les ajudes al lloguer

Les ajudes al lloguer es podran sol·licitar fins al 6 d’agost

Aquests són els requisits per a sol·licitar les ajudes al lloguer
02/07/2018 -

Una vegada més, la Conselleria d’Habitatge ha tornat a llançar les ajudes al lloguer. La forta pujada de preus que estan patint els lloguers ha provocat que molts joves no puguen permetre’s independitzar-se. Amb aquesta ajuda, la qual cosa es pretén és ajudar a aquests joves a accedir a un lloguer, però també a aquelles persones que necessiten una espenta per a accedir a un habitatge. Així, i una vegada s’han publicat les bases en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, s’obri el termini perquè els interessats puguen sol·licitar aquestes ajudes.

D’acord amb la Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, la Generalitat ha fet ‘un gran esforç per a traure enguany les ajudes de lloguer perquè hi ha un nou pla estatal, que l’anterior Govern d’Espanya va aprovar molt tard’. D’aquesta manera, ‘encara no s’ha signat el conveni que habilita el pressupost, però podrem tramitar aquestes ajudes avançant part dels nostres propis pressupostos’.

Quins són els requisits per a sol·licitar les ajudes al lloguer?

La línia d’ajudes arribarà fins a un 40% del lloguer, amb un màxim de 2.880 euros anuals, i, fins i tot, podria arribar fins al 50% del lloguer si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys.

Quant a la línia d’ajudes a joves, els menors de 35 anys podran sol·licitar la subvenció, que pot aconseguir fins al 50% del lloguer. Però per això, tots els membres de la unitat de convivència hauran de tenir menys de 35 anys en el moment de sol·licitar l’ajuda, com a excepció a aquest requisit es troben els majors de 35 anys, que siguen dependents.

Perquè et concedisquen aquestes ajudes, les unitats de convivència no hauran de superar tres vegades l’IPREM, i tindran prioritat els afectats per desnonament, dació en pagament o execució hipotecària en els últims deu anys; famílies nombroses i monoparentals; dones víctimes de violència de gènere o en risc d’exclusió social, especialment quan tingues fills a càrrec seu; víctimes de terrorisme; persones amb diversitat funcional; persones amb trastorn mental sever; joves extutelats; persones amb unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques o en les quals totes les persones es troben en atur i hagen esgotat les prestacions.

Com sol·licitar les ajudes al lloguer?

El termini de sol·licitud de les ajudes acabarà el 6 d’agost. Hi haurà una sol·licitud única, però és obligatori indicar quin tipus d’ajudes al lloguer se sol·licita. La tramitació podrà ser telemàtica o emplenant el formulari, disponible en la web de la Conselleria, i presentar-ho en els serveis territorials, ajuntaments o per correu certificat. L’ajuda subvencionarà els rebuts del lloguer des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2018.

Més informació

1 Comentari

  1. violeta
    violeta juliol 03, 18:41

    todavía no se ha abierto el plazo de solicitud, no debería haber empezado ya?

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + tretze =

bombers