25n
25N
25N

Soler confia que l'augment d'alts càrrecs permeta un Consell més eficient: "Potser ens ix rendible"

Afronta la que veu com la seua última legislatura amb la meta de millorar l’eficàcia de l’administració “en tots els sentits”

Soler confia que l'augment d'alts càrrecs permeta un Consell més eficient: "Potser ens ix rendible"
06/07/2019 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, confia que l’augment d’alts càrrecs en el Govern valencià, amb 84 direccions generals i 116 treballadors eventuals, permeta augmentar l’eficiència en l’administració. “Potser ens ix rendible als contribuents”, augura.

Després que el Consell haja donat llum verda aquest divendres al seu tercer escaló, Soler rebutja les crítiques de l’oposició i es pregunta si “hi havia suficients directors generals abans” o “quants farien en una empresa per a administrar 22.000 milions d’euros”. “Això és molt més important que una empresa privada”, subratlla en una entrevista a Europa Press.

L’augment d’alts càrrecs es deu, segons ell, a la intenció d’aprofitar el canvi de legislatura del primer al segon govern del Botànic per a “aprendre de l’experiència i veure si feien falta més quadres intermedis”. Recorda que va pensar: “Fem-ho, no siguem tan poc lúcids d’anar contra l’eficiència”.

Com a “socialdemòcrata convençut”, es mostra a favor de les polítiques d’eficiència i que la qualitat de l’administració no es mesure per la quantitat de personal. Posa com a exemple el cas de la seua conselleria durant l’anterior legislatura, quan “hi havia direccions generals molt diverses i de gran complexitat per falta de diferenciació interna”.

RELACIÓ “MÉS ÍNTIMA” AMB PODEM

Davant l’entrada de Unides Podem en el Consell, espera que la relació “serà més fàcil” en poder pactar dins del govern”. “Ara la relació és més íntima. Li ho dic a qui em pregunta del món empresarial: ho farem molt bé en el Botànic II, d’acord amb l’interés general”, assevera.

Soler posa així en valor les setmanes de treball a tres bandes, entre PSPV, Compromís i Podem, fins a “formar un govern propi de manera lúcida, després d’unes negociacions bastant transparents i un treball modèlic”. Això porte a una distribució sobre la base dels resultats electorals, perquè creu que “tot està en funció del 28 d’abril: Els ciutadans han votat el que han votat”.

També descarta les crítiques que la nova vicepresidència segona ‘verda’ que ostenta el ‘morat’ Rubén Martínez Dalmau puga ser ineficaç, recalca que “Podem és un dels tres companys de govern” i recorda que “l’habitatge és un dels problemes més greus en la societat després de la crisi de desnonaments”. “No sé on està el problema, potser és que és el més mediàtic”, rasa.

En matèria d’impostos de caràcter mediambiental, entén que “no poden tindre una lògica recaptatòria”. “Com a conseller d’Hisenda no ho veig, però sí de lluita contra la deterioració del medi ambient o el canvi climàtic”, sosté, amb l’objectiu d'”adaptar-se a Europa”.

I en clau local, com exregidor a l’Ajuntament de València, espera que Compromís i PSPV avancen en les negociacions per a reeditar el Govern de la Nau i subratlla que “no és res que no passe en la cultura política europea”. Confia que “hi haurà acord” i apunta com a “desig” que siga de progrés, perquè “València ho necessita com la Comunitat i la gent ho ha premiat”.

“JA NO HI HA FACTURES OCULTES”

De cara als pròxims quatre anys, Soler defensa que Hisenda és una conselleria transversal a la qual correspon que “la resta tinguen la major capacitat d’actuar més eficient”, encara que lamenta que “les restriccions financeres estan ací”.

Sí que apunta com a objectiu fonamental millorar l’eficàcia de l’administració “en tots els sentits”, al costat de la lluita contra el frau fiscal com una “obsessió” del Consell. Per a això, urgeix a disposar de més mitjans humans i materials en l’Agència Tributària Valenciana (ATV).

Dins del sector públic, aposta per seguir amb la línia de “posar ordre en unes empreses que eren el paradigma de l’opacitat, la corrupció i la ineficàcia”. “No és fàcil revertir tot això, però estem en això”, assegura, unit al treball en l'”immens patrimoni de la Generalitat, que ni tan sols tenia un inventari digitalitzat”.

Després de quatre anys de Botànic, afirma que continuen “descobrint indirectament denúncies que arriben en forma de sentències”, encara que remarca que “ja no hi ha factures ocultes en els calaixos; sí despeses fora de pressupost que no es poden ocultar i estan perquè no hi ha crèdit”, sobretot les despeses en sanitat. Això pot allargar el període mitjà de pagament a proveïdors (PMP), pel que reduir-ho és una altra de les seues “obsessions”.

Més enllà del seu departament, entre els reptes de legislatura també figura la reversió del departament sanitari de Dénia (Alacant), després de finalitzar la de la Ribera –a Alzira (València)– en 2018. Aquest procés suposa per a Soler “un primer experiment del qual intentar aprendre”, perquè creu que “la gent de la comarca és conscient que té molts més serveis”.

DESCARTA UN TERCER MANDAT

El titular d’Hisenda afronta el seu segon mandat celebrant que Puig “revalidara la confiança” en ell i augura que dins de quatre anys “hi haurà gent estupenda i més jove que puga fer un treball molt millor”.

“Qualsevol renovació està bé després de huit anys en un càrrec. Per descomptat, crec que sincerament un tercer mandat no”, manifesta abans de prendre’s “unes mini-vacances molt merescudes després d’uns mesos molt intensos”. I rebla: “Seria bo per als ciutadans que els polítics tornaren una mica relaxats d’estiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

ccccinema
caixaontinyent
ccccinema
puig turistico