25n
25N
25N

Vicent Soler: "El rebuig a la flexibilització del dèficit és inadmissible i priva als valencians de 240 milions per a millorar els serveis públics"

Vicent Soler: "El rebuig a la flexibilització del dèficit és inadmissible i priva als valencians de 240 milions per a millorar els serveis públics"
28/12/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha manifestat aquest dijous que “el veto del Senat a la flexibilització del dèficit és una molt mala notícia per als valencians, ja que suposa que no podrem disposar de 236,4 milions d’euros addicionals per a finançar la sanitat, l’educació o la protecció social de les valencianes i valencians”.

“L’actitud dels partits polítics que s’han oposat al fet que les comunitats autònomes disposen de més recursos és inadmissible i totalment irresponsable, especialment en el cas de la Comunitat Valenciana que està infrafinançada i que necessita disposar de recursos addicionals per a continuar millorant la qualitat dels serveis públics dels ciutadans”, ha assenyalat el titular d’Hisenda.

Vicent Soler ha realitzat aquestes manifestacions després de conéixer que el Senat ha vetat, amb els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans, l’objectiu de dèficit proposat pel Govern que se situava en el -0,3%, la qual cosa suposava una flexibilització de 2 dècimes enfront de l’objectiu fixat per l’anterior executiu (-0,1%).

El no del Senat suposa que la flexibilització del dèficit ja no podrà aprovar-se, ja que la Llei d’Estabilitat actual atorga la capacitat de veto a la senda de dèficit a la Cambra Alta. Precisament el PSOE ha anunciat aquest dijous la presentació d’un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional contra la negativa del PP i de Ciutadans a acceptar en el Congrés una tramitació expressa de la reforma de la Llei d’Estabilitat que busca eliminar el veto irreversible del Senat a la senda del dèficit.

Responsabilitat dels partits

Segons el conseller, “més enllà de partidismes, per damunt de tot, estan els interessos dels ciutadans. A ells ens devem i els que aquest dijous han votat en contra haurien de fer una reflexió i veure que la seua decisió suposa posar més pedres en el camí al desenvolupament de la Comunitat Valenciana”.

“Explicarà la senyora Bonig per què el seu partit a Madrid s’oposa al fet que tinguem més recursos per a continuar reduint les llistes d’espera sanitària, eliminant barracons o donant a ajudes a persones dependents? Els diputats valencians que han votat no a la flexibilització del dèficit no tenen cap càrrec de consciència per anar en contra dels interessos dels valencians?”, s’ha preguntat Soler.

“Som conscients que la vertadera solució és disposar d’un nou sistema de finançament autonòmic, però donades les circumstàncies fins que aquest arribe, tot aquest tipus de mesures són positives, necessàries i fonamentals per a poder respirar i no té cap sentit oposar-nos a elles”, ha afirmat el conseller d’Hisenda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

torrent