Soler: "El Pla Hope ofereix en una única plataforma 'online' tots els recursos públics d'ajuda a la ciutadania"

Guardar

Soler_Hope
Soler_Hope

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presentat el Pla Hope, "una plataforma 'online' pionera per a acostar a les persones i empreses totes les ajudes i incentius públics que poden contribuir a la seua recuperació després de l'impacte de la crisi provocada per la COVID-19".

En l'acte de presentació, realitzat a través de la plataforma digital webex, han participat al costat del conseller la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, el director general de Model Econòmic, Finançament i Política Financera, Juan Pérez, i el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo.

Segons ha explicat el conseller, "l'objectiu és disposar de la millor informació per a l'obtenció de recursos econòmics, la qual cosa possibilita sens dubte una major eficiència en la presa de decisions i l'aprofitament d'oportunitats, especialment en moments com el que estem travessant en què ha quedat demostrat que la corresponsabilitat entre administracions, ciutadans i agents socials, cadascú en l'àmbit de les seues competències, és clau en la resposta a la pandèmia".

Soler ha destacat que "el Pla Hope sorgeix per a afavorir que els nostres ciutadans, les nostres empreses i agents socials troben suport econòmic en el seu esforç per desenvolupar projectes que contribuïsquen al creixement social i empresarial de cara a la reactivació econòmica de la nostra societat; i a llarg termini per a continuar avançant dins del canvi de model econòmic que garantisca la nostra competitivitat a través de la digitalització, el creixement empresarial, la sostenibilitat i la diversitat de la nostra gent i el nostre territori, perquè el Pla Hope s'ha posat en marxa amb motiu de l'emergència sanitària, però l'objectiu és que la web tinga continuïtat i pervisca a la pandèmia i a les seues conseqüències".

En aquest sentit el conseller ha assegurat que "hem de continuar treballant en la millora contínua cap a una gestió més eficient emmarcada en un model econòmic competitiu i sostenible com a eix fonamental per a la transformació i la sostenibilitat, i per a això hem de continuar conjuminant esforços entre l'administració, i el teixit social i empresarial de la Comunitat Valenciana".

Aposta per l'Administració digital

Durant la seua intervenció, Soler ha destacat l'aposta del Consell per impulsar l'Administració digital, "que s'ha demostrat imprescindible durant la fase d'emergència sanitària i també ho serà per a la recuperació".

"La nova Administració -ha assegurat- ha de ser necessàriament amable, transparent i digital, i la seua digitalització ha de respondre al tràmit, però també ha d'estar oberta a trobar solucions més globals que permeten disposar d'una visió en temps real de les necessitats de la seua ciutadania".

"Per això, HOPE quedarà indexada en totes les pàgines web de la Generalitat, amb la garantia que qualsevol nova ajuda que es convoque apareixerà en la plataforma en un màxim de 24 hores. D'aquesta manera, la clau de Hope està en la facilitat d'accés a la informació i en l'orientació que proveeix en suggerir a l'interessat aquelles ajudes a les quals podria accedir en funció del seu perfil, gràcies a la tecnologia Smart Finance", ha explicat.

Recursos europeus

D'altra banda, el conseller s'ha referit a la importància de continuar gestionant els recursos europeus de manera eficaç, com s'ha fet en els últims anys en què la Comunitat Valenciana ha passat d'estar a la cua a situar-se com una de les regions referents en l'execució d'aquests fons.

"Amb els recursos que ofereix Europa, hem sigut capaços de posar en marxa instruments financers dirigits a cofinançar projectes amb impacte en l'ocupació, sostenibles mediambientalment i que d'una altra manera potser no havien trobat cabuda en el mercat financer", ha explicat.

Plataforma pionera

Tal com ha explicat el conseller, "Hope és una plataforma pionera que ofereix de manera agregada, ordenada i sistematitzada els recursos públics d'àmbit autonòmic, nacional i europeu, amb la finalitat de fer-los més accessibles a la ciutadania i al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana".

La clau és la facilitat en l'accés a la informació i la transparència, ja que fins ara els usuaris han de ser experts en finançament o sector públic per a poder entendre les ajudes i HOPE simplifica el llenguatge, obri nous canals d'anàlisis i ofereix una resposta en segons.

Mitjançant l'ús de tecnologia de Smart Finance es possibilitarà que un major nombre de persones i empreses puguen accedir a aquestes ajudes, la qual cosa és vital en un moment clau com el que estem vivint.

La iniciativa Hope es posa en marxa oferint 40 tipus de recursos i una dotació de més de 100 milions d'euros en ajudes i subvencions i prop de 200 milions d'euros en línies de finançament disponibles per a pimes i autònoms. El portal s'anirà complementat amb la incorporació de noves funcionalitats i recursos per a fer front a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana.

Funcionament de la plataforma

La informació es divideix en tres grans blocs: àmbit sanitari (investigació, recursos per a innovar), persones i ocupació (particularment ERTO, ajudes a autònoms), i empreses i emprenedors (subvencions i altres incentius perquè l'economia es recupere amb major rapidesa).

Funciona com un cercador intel·ligent, és a dir, a més que els usuaris puguen fer les seues pròpies cerques, el sistema permet que els mateixos puguen autoavaluar-se.

D'aquesta manera, un usuari accedeix a una de les ajudes oferides i, responent a unes preguntes automatitzades, obté una resposta afirmativa o negativa d'acord amb el seu perfil. Si és positiva, el sistema li convida a sol·licitar l'ajuda connectant amb el gestor, si és negativa HOPE li recomanarà altres ajudes a les quals tal vegada sí que puga accedir en funció de les dades del perfil.

A més permet, d'acord amb les característiques del perfil de cada usuari, enviar avisos sobre qualsevol nou recurs que, una vegada publicat, coincidisca amb els criteris de cerca de l'usuari o usuària.

L'accés a la plataforma online de recursos es pot realitzar a través de la direcció planhope.gva.es.

Destacats