25n
25N
25N

Vicent Soler: "Els Pressupostos Generals de l'Estat atenen reivindicacions històriques de la Comunitat Valenciana i augmenten la inversió un 113%"

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic destaca que amb l’aportació de l’Estat i els fons europeus ja preasignados la inversió territorializada aconsegueix els 1.578 milions d’euros, entorn del 10% del total

Arxiu

Vicent Soler: "Els Pressupostos Generals de l'Estat atenen reivindicacions històriques de la Comunitat Valenciana i augmenten la inversió un 113%"
28/10/2020 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat aquest dimecres que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 suposen “un punt d’inflexió en la inversió del Govern en la Comunitat Valenciana que permetrà afrontar amb garanties la recuperació social i econòmica generada per la pandèmia de la covid-19”.

El conseller ha assegurat que els comptes de l’Estat per a l’any que ve suposen un salt quantitatiu i qualitatiu respecte als exercicis anteriors, ja que suposaran un increment substancial de la inversió i compliran amb reivindicacions històriques de la Generalitat Valenciana.

Soler ha destacat que la inversió territorialitzada per a la Comunitat Valenciana suposarà entorn del 10% del total, tal com s’ha reclamat des de la Generalitat, i aconseguirà els 1.578 milions d’euros.

Aquesta xifra, que inclou tant la inversió directa de l’Estat com la preassignació de part dels fons europeus del pla Next Generation UE, suposa un increment del 113% respecte a l’últim pressupost aprovat. Només la inversió directa de l’Estat suposa ja un augment del 57% respecte als pressupostos de 2018, en passar de 742 milions a 1.164 milions.

El conseller ha matisat que, a més, estan pendents de preassignar territorialment 14.450 milions d’euros dels fons React i Next Generation UE que seran gestionats per les comunitats autònomes, amb el que la xifra final de la inversió, anirà augmentant a mesura que el Govern vaja concretant aquestes partides.

Soler ha destacat que en els PGE s’atenen reivindicacions històriques, com un finançament adequat per al transport de l’àrea metropolitana de València, que rebrà una injecció de 38 milions d’euros, o l’assumpció per part de l’Estat del deute del Consorci València 2007, que donarà viabilitat a la Marina de València.

“Però més enllà de la inversió en infraestructures, els PGE incorporen importants elements de caràcter social, com l’increment del finançament de la dependència, que passarà del 12% al 34%, millorant així la capacitat de la Generalitat per a atendre les persones més vulnerables”, ha dit Soler.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic ha conclòs assenyalant que els comptes de l’Estat, “al costat dels pressupostos de la Generalitat que aprovarà el Consell aquest divendres seran els millors instruments per a superar de la crisi econòmica i reforçar l’estat del benestar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 17 =