25n
25N
25N

Soler: 'Cal reafirmar la unitat dels valencians en la justa reivindicació del finançament'

Soler: 'Cal reafirmar la unitat dels valencians en la justa reivindicació del finançament'
27/06/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que, “davant el canvi de Govern a Espanya, és important reafirmar la unitat dels valencians en la justa reivindicació del finançament”.

Soler ha realitzat aquestes declaracions després de presidir la reunió de la Comissió Mixta Consell-Corts per a la reforma del sistema de finançament i valoració del deute històric, en la qual han estat presentes representants de tots els grups que conformen el Parlament valencià i a la qual també han assistit, per part de la Conselleria d’Hisenda, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira; la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando; i la directora general de Pressupostos, Eva Martínez.

Al final d’aquesta trobada, Soler ha mostrat la seua satisfacció pels acords aconseguits entre els diferents grups polítics i ha afirmat que ha quedat palés “la unitat d’acció de tots en un tema tan important com el del finançament autonòmic”.

“En aquesta atmosfera de cohesió i d’unitat -ha afegit Soler- hem estat d’acord a proposar tres aspectes que creiem que són peremptoris, i el primer d’ells és instar al Ministeri d’Hisenda al fet que finalitze ja el treball del Comité Tècnic Permanent d’avaluació del Consell de Política Fiscal i Financera”. En aquest sentit, ha explicat que ell mateix s’ha compromés a remetre al Ministeri d’Hisenda una carta en nom de tots els grups polítics instant a la finalització d’aquesta fase de treball tècnic.

Com ha explicat Soler, el segon dels acords adoptats és la petició a la ministra d’Hisenda perquè la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal i Financera “incloga l’inici del debat polític sobre el nou model de finançament autonòmic”. Es tracta d'”un debat que no s’ha produït encara. Han transcorregut sis anys i encara no ha començat, i no podem esperar dos anys més sinó que cal iniciar ja aquest debat”.

Finalment, els membres de la Comissió Mixta reunida han acordat que “cal exigir que se’ns compense amb una aportació extraordinària mentre que l’acord no estiga acabat. La Comunitat Valenciana ha de rebre els fons que siguen necessaris per a acostar els nostres recursos a la mitjana del conjunt de les comunitats autònomes”, ha assenyalat.

El titular d’Hisenda ha explicat que caldria estudiar com es faria aquesta aportació, però “els recursos els necessitem perquè els serveis públics dels valencians han d’estar a la mateixa altura dels serveis públics de la resta de comunitats”.

“No hem parlat de xifres, però sempre hem inclòs en els Pressupostos 1.325 milions d’euros que eren reivindicatius i que eren ficticis perquè el Govern anterior els feia ficticis, però ara volem que deixen de ser-ho, que siguen reivindicatius però reals”, ha afirmat Soler.

“La Comunitat Valenciana el que vol és que, d’una vegada per sempre, s’òbriga el debat que encara no s’ha obert, perquè l’única cosa que hi ha hagut fins ara són discussions de caràcter tècnic. Que s’òbriga no depén de nosaltres sinó del Consell de Política Fiscal i Financera i del Congrés, però no volem que es pospose el debat polític dos anys més”, ha conclòs el conseller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − quinze =

CCCC
torrent