25n
25N
25N

Soler: "El nostre objectiu és que el Pla Resistir Plus puga arribar a les empreses i autònoms de manera immediata"

Han participat més de 900 empresaris i empresàries, entitats locals i professionals de l’assessoria fiscal i la gestió empresarial

Soler: "El nostre objectiu és que el Pla Resistir Plus puga arribar a les empreses i autònoms de manera immediata"
31/05/2021 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la directora general de Model Econòmic i Finançament, Dolors Furió, han incidit en què “el compromís del Consell és posar a la disposició de les empreses i autònoms els 647 milions del Pla Resistir Plus de manera immediata”, ja que, com han apuntat, “davant una situació tan excepcional com l’actual, l’eficàcia d’unes ajudes que busquen garantir la supervivència del nostre teixit productiu i de milers de llocs de treball només serà possible si es gestionen amb celeritat”.

Per tot això, Soler i Furió han organitzat aquest dilluns un seminari web destinat a empresariat, entitats locals i professionals de l’assessoria fiscal i de la gestió empresarial amb la intenció de donar a conéixer amb exactitud tots els detalls d’aquestes ajudes, explicar el procediment de tramitació i resoldre els dubtes que puguen sorgir als possibles beneficiaris.

Així, més de 900 persones han dialogat amb els responsables d’Hisenda els qui han reiterat que “si aconseguim reduir les possibles incidències al mínim, podrem concloure la tramitació de les mateixes al llarg de les pròximes setmanes”.

“L’objectiu del Consell és ajudar a la solvència empresarial i, amb el Pla Resistir Plus, el fem a través d’ajudes directes amb un doble objectiu: sostindre a aquelles empreses viables que ara travessen dificultats financeres i, alhora, potenciar el nostre teixit productiu per a impulsar la seua recuperació, manteniment de l’ocupació i creixement”, ha assenyalat el conseller Soler.

“Aquest pla és un plus d’ajuda, però sobretot un plus de futur”, ha incidit davant els empresaris el responsable d’Hisenda, ja que, com ha confirmat “aquest pla no està dissenyat per a pensar només en el present, sinó que té una mirada de futur que ens permeta establir les condicions per a un model econòmic valencià resilient, competitiu i innovador”.

Tramitació àgil

Vicent Soler i Dolors Furió s’han compromés també amb els empresaris i autònoms a dur a terme “una tramitació el més àgil possible per al que reivindiquem una administració moderna, àgil i eficient amb plenes garanties de seguretat jurídica”.

En aquest sentit, tots dos dirigents han agraït l’esforç que ha realitzat en les últimes setmanes la direcció general de Tecnologies de la Comunicació (DGTIC) per a preparar el sistema informàtic de la tramitació de les ajudes, la qual cosa ha permés que durant la primera demà de tramitació no s’haja registrat cap incidència.

“En els primers cinc minuts ja s’havien donat 1.795 cites prèvies i en la primera mitja hora se superaven les 4.500” han explicat als i les assistents, als qui han insistit que “la resolució de les mateixes no es farà en cap cas per ordre de registre de la sol·licitud, sinó per l’impacte de la COVID en els negocis” pel que els han recordat que tenen de marge fins al divendres 4 de juny a les 23.59 h per a registrar les sol·licituds totes aquelles persones que tributen per mòduls o les empreses de nova creació en 2019.

A més, els responsables d’Hisenda també han posat en valor “l’ajuda i agilitat” que suposarà el conveni subscrit entre la Generalitat i l’Agència Tributària estatal, “un mecanisme eficaç de col·laboració interadministrativa que ens permetrà obtindre les dades necessàries per a la concessió i control d’aquestes ajudes en un breu termini de temps”.

“Hem mobilitzat tots els recursos necessaris perquè la resolució de les ajudes directes del Pla Resistir Plus es faça de la forma més ràpida possible, especialment en un context on ens juguem la recuperació i la definició del nou model econòmic valencià”, ha assegurat la directora general, Dolors Furió.

Ampliació fins a 188 sectors econòmics

Des de la Conselleria d’Hisenda també han remarcat la disposició del Govern d’Espanya per a “atendre les particularitats del teixit productiu de cada autonomia” el que ha permés al Consell realitzar “un plus d’esforç” i ampliar fins als 188 sectors econòmics, aquestes ajudes. “Hem tingut l’oportunitat d’adequar els sectors beneficiaris a la realitat econòmica valenciana i, per això a més dels 95 previstos inicialment en la normativa estatal, hem afegit 93 sectors addicionals que han patit un impacte en la seua activitat molt significatiu a conseqüència de la pandèmia”.

En concret, Soler ha remarcat que “s’ha atés l’índex d’especialització d’aquests sectors en el nostre territori, així com el nivell de caiguda de la seua activitat i el volum de treballadors i treballadores que han estat en ERTO des de gener de 2021”.

“Estem convençuts que hem d’ajudar a Resistir a la nostra economia davant les dificultats que financeres que travessen empreses viables que s’han vist afectades per una situació excepcional, perquè només així estarem en condicions d’aprofitar la recuperació com una oportunitat per a créixer”, ha incidit Soler abans d’apuntar que “el Pla Resistir Plus és una inversió en favor de la recuperació i el creixement”.

Tramitació en dues fases

A més de respondre als dubtes mostrats pels i les assistents, els responsables d’Hisenda també han remarcat que el procediment es realitzarà en dues fases separades per a cadascun dels grups de beneficiaris “amb l’objectiu que puguem atendre amb diligència totes les sol·licituds i facilitem la seua resolució”.

Per això, des d’aquest dilluns i fins a les 23.59 h del pròxim divendres podran sol·licitar cita prèvia per a la tramitació de la sol·licitud tots els autònoms que tributen pel règim d’estimació objectiva o mòduls; les empreses de nova creació i aquelles que hagen fet canvis en la societat mercantil i rebran una ajuda màxima de 3.000 euros.

Per al tràmit de cita prèvia únicament és necessari el NIF de l’empresa i un correu electrònic en el qual els sol·licitants estan rebent una confirmació de la sol·licitud així com un dia i una franja horària assignada durant la qual han d’adjuntar obligatòriament la sol·licitud. Aquest segon tràmit requereix certificat electrònic. Les primeres cites s’han assignat per al dimecres 9 de juny a les 08.00 h i es preveu atorgar 7.200 cites per dia.

La segona fase, que té una dotació de 447 milions d’euros estarà destinada a tots els empresaris i professionals que tributen en el règim estimació directa en l’IRPF i que acrediten una caiguda significativa (almenys el 30%) en el seu volum d’operacions durant el període de la pandèmia. Aquesta ajuda, que no podrà ser mai inferior a 4.000 euros, podrà arribar fins als 200.000 euros.

“Creiem fermament que les administracions hem d’exercir acompanyant el sector privat en aquesta conjuntura. Per aquest motiu, des dels primers moments, el Consell ha actuat amb total rapidesa per a reduir l’impacte econòmic de la crisi sanitària sobre els seus els nostres sectors econòmics” ha conclòs Soler per a qui “estar al costat de les empreses valencianes ha sigut una de les prioritats d’aquest govern”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 7 =