25n
25N
25N

Soler: "À Punt no està en fallida, no sé qui s'ho ha inventat"

Soler: "À Punt no està en fallida, no sé qui s'ho ha inventat"
07/07/2019 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, descarta que la radiotelevisió autonòmica valenciana, À Punt, es trobe en una situació de fallida financera i necessite una injecció de fons públics. “La deixarem respirar, caramba. Això no és una empresa privada”, recalca.

Al contrari, creu que travessa “la situació de qualsevol empresa emergent”, després del PP valencià haja criticat aquesta setmana que l’ens està “en fallida tècnica” després del seu primer any d’emissions. La pròpia Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ho va negar i va assegurar que “no hi ha hagut fins ara cap suspensió de pagament ni es preveu que puga haver-hi”.

Soler defensa en una entrevista a Europa Press que À Punt ha de consolidar-se en un període de “transició” durant els tres pròxims anys, després d’haver arrancat “amb escassíssims recursos humans just en el moment més delicat”.

A això se suma, segons ell, al fet que “el mercat no té res a veure al que es va enfrontar Canal 9 –extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV)– en 1989”, davant la competència de les xarxes socials, les noves formes de consum televisiu i la irrupció de ‘gegants’ com Netflix. “Malgrat tot s’ha aconseguit el 3% d’audiència”, destaca.

En conseqüència, el titular d’Hisenda assegura que no entén les crítiques ni les al·lusions a una situació de fallida, mentre aposta per “una televisió pública que responga a l’interés general i siga compatible amb l’oferta privada”. Però posa l’accent que “ha de ser de qualitat, independent i al servei de la societat i de cap govern”.

“TOTS ELS DINERS SÓN NECESSARIS”

Respecte al seu pressupost, davant la petició de Compromís que els 55 milions d’euros anuals arribe a 68 milions per a complir amb el 0,3% dels fons del Consell que marca la llei, afirma que “el conseller d’Hisenda només pot fa el que van disposar Les Corts: 55 milions”, si bé promet respectar tot el que decidisca el parlament.

En tot cas, Soler reconeix que “el pressupost de la Generalitat és de 22.000 milions d’euros” i que “tots els diners és necessari per a la televisió, la sanitat o l’educació. Tots són serveis públics molt importants”.

I sobre la possible necessitat d’injectar fons, reitera que l’ens no és una empresa privada, sinó una pública que “està desenvolupant un mandat dels ciutadans a través de les decisions de les Corts”, per la qual cosa considera que “no té cap sentit parlar en termes del sector privat”. I rasa: “À Punt no està en fallida, no sé qui li ho ha inventat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − dos =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell