caixa popular

Soler insta al ministre de Foment a 'no tirar pilotes fora' i consignar més inversions per a la Comunitat

Soler insta al ministre de Foment a 'no tirar pilotes fora' i consignar més inversions per a la Comunitat
16/04/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assistit a la reobertura al tràfic del pont Fernando Reig d’Alcoi, acte en el qual també han participat el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

Després d’aquest acte, Soler ha instat al ministre de Foment a consignar en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 majors inversions per a la Comunitat Valenciana, ‘perquè les propostes pressupostàries ens deixen un any més en el furgó de cua de les inversions estatals’.

Soler ha emplaçat al ministre a “no tirar pilotes fora” i consignar majors inversions per als valencians, “que des que governa Rajoy s’han vist relegats en la inversió estatal, amb un percentatge molt inferior al pes de la població i del PIB de la Comunitat Valenciana en el conjunt d’Espanya”.

D’aquesta manera, “des que governa Rajoy els valencians hem perdut 2.650 milions al no assignar-nos l’Executiu central les mateixes inversions que la mitjana per habitant del conjunt de les autonomies”.

Aqueixa pèrdua inversora s’ha traduït en 31.000 ocupacions menys, dels quals 3.900 corresponen a aquest exercici, ha ressaltat el titular d’Hisenda. En els PGE de 2018, la província d’Alacant concentra el 80% de la pèrdua inversora per no estar en la mitjana, és a dir, 271 milions dels 334 milions d’infrainversió de la Comunitat.

En els comptes de 2018, el Govern ha relegat a la Comunitat Valenciana a l’antepenúltim posat de totes les autonomies, superant solament a Navarra i Canàries, que tenen règims especials. En 2008, el Govern socialista a Espanya va consignar 2.352 milions d’inversió per a la Comunitat, més de tres vegades el destinat a través dels PGE de 2018, 740 milions.

“El que ha afirmat ara el senyor ministre és que passem de l’últim lloc de les comunitats autònomes a l’antepenúltim, i la veritat és que tampoc és per a tirar les campanes al vol”, ha afirmat el conseller d’Hisenda.

Falta de lleialtat institucional

El conseller ha destacat que “la lleialtat institucional consisteix a tractar a tots els ciutadans espanyols de la mateixa manera i no tenir aquest maltractament permanent que es té amb la Comunitat Valenciana, no solament des del punt de vista de la inversió i de les infraestructures, sinó també en el finançament autonòmic, on el maltractament és igualment palés”.

“La Generalitat -ha explicat Soler- es fa càrrec de les coses que als ciutadans més els preocupen, com és la sanitat, l’educació o els serveis socials. I el que succeeix és que no té, perquè el Govern no li atorga els recursos, els mateixos mitjans que tenen altres comunitats autònomes. I no des de fa un any o dos, sinó des de sempre, i no hi ha manera que es canvie el sistema ni que ens lleven aquesta motxilla tan pesada del deute, que és producte, en bona part, de l’infrafinançament”.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018