25n
25N
25N

Soler insisteix: "Cada vegada que veig a la ministra li dic que la reforma del finançament és inajornable"

Soler insisteix: "Cada vegada que veig a la ministra li dic que la reforma del finançament és inajornable"
18/05/2020 -

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha insistit aquest dilluns que la Generalitat continua exigint el canvi del model finançament autonòmic malgrat el coronavirus, a més de destacar la seua major despesa sanitària malgrat ser la CCAA pitjor finançada.

“Cada vegada que tinc oportunitat de parlar amb la ministra d’Hisenda –la també socialista Mª Jesús Montero– li dic el mateix: la reforma del finançament és absolutament inajornable”, ha recalcat en la comissió de pressupostos de les Corts davant les crítiques del PP.

Soler ha assegurat que no vol “fugir” de la seua responsabilitat i els ha convidat a preguntar el pla del Govern en el Congrés. Ha sostingut que va mantenir la reivindicació a la ministra “davant de tots els consellers”.

“El coronavirus, els 7.000 milions del fons extraordinari… el que vulga, però que sàpia que està parlant de la CCAA pitjor finançada”, ha emfatitzat sobre el repartiment del fons extraordinari de 16.000 milions per a fer front a la despesa derivada de la pandèmia.

Això sí, ha defensat la urgència de reformar un “statu quo que els valencians arrosseguen des de 2002 i que van pactar Aznar i Zaplana”. “És el quid de la qüestió, ara tenim una tercera oportunitat”, ha subratllat, recordant que Zapatero no va poder en 2009 “per les pressions de les CCAA del PP”.

El ‘popular’ Rubén Ibáñez ha recordat a Soler que va deixar el càrrec de diputat per a centrar-se en el finançament i l’ha acusat d'”oblidar” les seues reivindicacions quan puja a l’AVE cap a Madrid per a anar al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). “Després tot són riures i aplaudiments”, ha atacat.

En la seua rèplica, el conseller ha enlletgit al PP que “tire pedres sobre la teulada dels valencians” en titllar de ficticis els 1.325 milions que la Generalitat inclou tots els anys en els seus comptes com a partida reivindicativa per l’infrafinançament.

“Quina barbaritat”, ha resumit, afirmant que el deute ara és per la falta d’ingressos i “no per la mala gestió i els grans esdeveniments”. També ha destacat que el Consell té liquiditat gràcies al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), del qual més del 40% arriba a la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − sis =