25n
25N
25N

Soler: 'La innovació i la digitalització són eixos fonamentals en la transformació i sostenibilitat del model econòmic valencià'

El conseller d’Hisenda ha assegurat que els objectius del Marc Financer Pluriennal 2021-2027 són completament coincidents amb les polítiques del Consell

Soler: 'La innovació i la digitalització són eixos fonamentals en la transformació i sostenibilitat del model econòmic valencià'
23/01/2020 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha inaugurat aquest matí la jornada sobre el nou període de programació de la Unió Europea 2021-2027 que està sent negociat actualment.

Durant la seua intervenció, Soler ha destacat que, actualment, “transitem cap a una Europa en la qual la innovació i la digitalització es configuren com a eixos fonamentals a la transformació i sostenibilitat del model econòmic, com es pot deduir dels objectius assenyalats per la Comissió Europea per a modernitzar la seua política de cohesió”.

En aquest sentit, el conseller d’Hisenda ha assenyalat que el Consell s’ha marcat una sèrie d’objectius per a dissenyar programes adaptats a les necessitats del nostre territori, com “millorar les capacitats d’investigació i innovació tecnològica i apostar per la digitalització, creant un entorn favorable per a albergar empreses tecnològiques i de talent, així com reforçar el creixement i la competitivitat de les pimes, fomentar l’emprenedoria i promoure l’augment de la dimensió empresarial”.

Sobre la digitalització, Vicent Soler ha assegurat que ha de servir també per a “impulsar l’administració electrònica, facilitar tràmits i simplificar la gestió administrativa”.

Per això ha anunciat que “ja s’està treballant en la posada en marxa del projecte NEFIS, que preveu la implantació i desenvolupament d’un sistema d’informació economicofinancer en la Generalitat que responga als objectius estratègics de l’organització i done resposta als nous requeriments en un triple vessant: plena implantació de l’administració electrònica, desenvolupament d’un sistema d’informació per a la gestió pública i satisfacció dels requeriments en matèria de transparència per part de les institucions espanyoles i europees i de la societat civil”.

“Projectes com Nefis no sols permeten la reducció de la càrrega administrativa, sinó que contribueixen a crear institucions estables i previsibles, capaces d’oferir millors serveis”, ha manifestat Soler.

Marc financer 2021-2027

La jornada, en la qual també han participat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Maria José Mira, i el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, ha comptat amb l’assistència de representants dels òrgans de la Generalitat i els membres dels comités de seguiment, als quals se’ls ha informat sobre l’estat de les negociacions del Marc Financer Pluriennal 2021-2027, i sobre el procediment per a començar a dissenyar els nous programes operatius regionals del Fons Social Europeu i FEDER.

Durant la seua intervenció, el conseller ha destacat que “en un context d’infrafinançament com el que pateix la Comunitat Valenciana, l’obtenció de recursos per al desenvolupament del nostre territori, constitueix un objectiu fonamental per a poder accedir en igualtat de condicions a serveis als quals ja accedeixen els nostres veïns europeus”.

En aquest sentit, Soler ha assegurat que “hem d’aprofitar cada oportunitat que ens brinda el finançament europeu com a palanca per a la transformació de la nostra societat i la nostra economia, per la qual cosa és necessari millorar la nostra estratègia en l’obtenció de fons per a això disposem del Pla d’Acció de Fons Europeus aprovat pel Consell, amb el qual ens vam comprometre a fer participar a la Generalitat en tots els programes i iniciatives europees possibles”.

El conseller ha explicat que els objectius del Marc Financer Pluriennal 2021-2027 són completament coincidents amb les polítiques del Consell, ja que se centren en aspectes com la millora de la competitivitat a través de la innovació, el desenvolupament sostenible i implantació de polítiques verdes, la mobilitat i connectivitat regional en Tics, la millora de la qualitat de vida dels ciutadans sobre la base del pilar europeu de drets socials, i un desenvolupament integrat i sostenible de les zones urbanes, rurals i costaneres amb el suport a les iniciatives locals.

Referents en execució de programes d’ocupació juvenil

Finalment, el conseller ha destacat que la Comunitat Valenciana se situa com una regió referent en l’execució de determinat programes, com el d’ocupació juvenil, gràcies a l’esforç realitzat pel Consell en els últims cinc anys.

En concret, la gestió de programes com Avalem Joves ha situat a la Comunitat Valenciana al capdavant en execució de programes d’ocupació juvenil.

“La bona marxa del Programa Operatiu d’ocupació juvenil en la Comunitat Valenciana ha permés la captació de 50 milions d’euros addicionals per a actuacions amb joves en el nostre territori. En aquest programa, hem certificat 142 milions d’euros, la qual cosa equival al 139% del compromís a final d’any”, ha explicat Soler.

Així mateix, el conseller ha destacat que, amb el suport de l’Institut Valencià de Finances, “hem sigut la primera regió espanyola i de les primeres europees, a posar en marxa instruments financers dirigits a cofinançar projectes amb un alt nivell d’emprenedoria i innovació. Projectes amb impacte en l’ocupació, sostenibles en termes mediambientals i que, d’alguna forma, en el mercat financer ordinari tindrien difícil cabuda”.

Pel que respecta als fons Feder, la Generalitat té certificats 253 milions d’euros, la qual cosa suposa haver certificat ja dos terços del compromís Feder a 31 de desembre de 2020. i finalment, quant al Fons Social Europeu, s’han certificat 81 milions d’euros, aconseguint així el 87% del compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + sis =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus