caixa popular

Soler: 'Nosaltres hem fet el nostre treball i ara ha de fer-ho l'Estat, perquè el sistema de finançament està caducat fa anys'

Soler: 'Nosaltres hem fet el nostre treball i ara ha de fer-ho l'Estat, perquè el sistema de finançament està caducat fa anys'
16/05/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que “les comunitats autònomes hem fet el nostre treball, presentant els nostres informes i debatent-los en el Comité d’Experts i en el Comité Tècnic Permanent, i ara ha de ser l’Estat qui faça el seu i aprove un nou sistema de finançament que substituïsca a l’actual, caducat des de fa anys”.

De fet -ha afegit Soler- el sistema de finançament actual pràcticament està duplicant el període de vigència per al qual va ser concebut, que va caducar en 2014″.

El conseller d’Hisenda ha realitzat aquestes declaracions en l’obertura del cicle de conferències ‘Avaluació de la sostenibilitat de les polítiques de benestar en el segle XXI’, amb la qual s’ha presentat el Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE-LAB), una iniciativa creada per l’IVIE per a generar idees, dissenyar metodologies i elaborar informació amb la finalitat d’analitzar la situació de les polítiques públiques en múltiples àrees i millorar el seu disseny.

Com ha destacat el conseller, amb aquest projecte, “l’IVIE obri una nova línia de treball en la seua doble faceta de cercar el coneixement en matèries relacionades amb l’economia i de traslladar-ho a l’opinió pública”.

“En aqueixa doble labor de cerca i difusió d’informació i coneixement, l’IVIE ha obert importants línies de treball en les quals ha sigut pioner: el mesurament de l”estoc’ de capital, de la formació del capital humà, de la innovació dins dels sistemes econòmics, el finançament de les comunitats autònomes i la sostenibilitat de les polítiques de benestar“.

Soler ha sigut l’encarregat de presentar a Eduardo Bandrés, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, qui ha oferit la conferència inaugural amb la qual s’ha inaugurat aquest cicle. La conferència d’Eduardo Bandrés ha sigut convocada amb el títol “Estat del benestar, redistribució i seguretat econòmica”.

Els recursos han d’ajustar-se a les necessitats ciutadanes

Respecte als treballs ja elaborats per les diferents comunitats autònomes, el conseller posat l’accent que “ens trobem tant amb punts d’acord com amb divergències”. En aquest sentit, també ha destacat punts que van quedar patents durant aquests treballs, com és la constatació que “hi ha una enorme manca d’informació analítica sobre els costos de l’Estat que ens permeta millorar la seua eficiència, sense perdre eficàcia, i ajustar l’assignació dels recursos en funció de les prioritats dels ciutadans, però també en funció de l’eficiència en la prestació”.

“Ambdues coses són bàsiques perquè tots puguem sentir-nos raonablement satisfets, o almenys una mica més conformes, quan paguem els nostres impostos, i també quan rebem la tornada corresponent per a finançar els nostres serveis”, ha conclòs Soler.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + catorze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris