caixa popular

Soler: "Estem farts que el Govern carregue els seus problemes sobre les esquenes de les autonomies a costa dels serveis dels ciutadans"

Soler ha censurat que el ministeri faça un repartiment del dèficit dins de l’Estat, “sense atendre a raons objectives que tenen a veure amb el pes de la despesa pública que suporten les comunitats autònomes”

Soler: "Estem farts que el Govern carregue els seus problemes sobre les esquenes de les autonomies a costa dels serveis dels ciutadans"
07/07/2017 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que “estem farts que el Govern central carregue els seus problemes sobre les esquenes de les autonomies a costa dels serveis bàsics dels ciutadans, perquè parlar del finançament de les comunitats autònomes és parlar de l’Estat del Benestar”.

Soler ha realitzat estes declaracions al final de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera celebrada a Madrid, en la qual ha estat acompanyat pel director general de Pressupostos, José Moreno. En este encontre, el ministre Montoro ha plantejat a les comunitats autònomes un nou escenari de dèficit, que situa el límit per a 2018 en el 0,4%, enfront del 0,3% presentat la setmana passada.

“La Generalitat ha votat que no a esta nova proposta per coherència i perquè discrepem amb la distribució vertical dels indicadors d’estabilitat pressupostària que realitza este Govern”, ha dit Soler.

“Eixa desena manté la lògica que és el ministre el que parteix i reparteix i es queda amb la millor part. Acudeix als plantejaments de Brussel·les però, dins de l’Estat, ell fa el repartiment sense atendre a raons objectives que tenen a veure amb el pes relatiu de les comunitats autònomes en la despesa pública, ni en la naturalesa dels serveis de l’estat del benestar, que són els que gestionem les autonomies”, ha indicat el conseller.

“A més -ha afegit Soler- a la Comunitat Valenciana esta desena ens la prenem com una broma, perquè nosaltres estem molt lluny de tot açò, i esta magnanimitat, entre cometes, del ministre no resol absolutament gens en el cas valencià, que hem de recordar que som la comunitat pitjor finançada d’Espanya”.

 

“El que la setmana passada era intocable, hui ja no ho és”

Dijous passat, en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, el Ministeri d’Hisenda va plantejar a les comunitats autònomes un escenari de dèficit per a 2018 del 0,3%, proposta davant la qual la Comunitat Valenciana ja va votar en contra.

“És inquietant que el que la setmana passada era intocable, hui ja no ho és -ha afirmat el conseller Soler-. Esta actitud tan voluble del senyor ministre, i eixe canvi de semblar, no és seriós i posa en relleu el poc rigor amb el qual es tracten estos temes tan fonamentals per a la vida de les persones, perquè estem parlant del finançament d’una part fonamental de l’Estat del Benestar, que és el que gestionen les comunitats autònomes”.

“Queda en evidència que els criteris utilitzats pel senyor ministre per a fixar el sostre de dèficit de les comunitats autònomes no són precisament les condicions de vida dels ciutadans, la qualitat dels hospitals o les escoles, perquè són les autonomies els qui gestionen estos serveis i en canvi no se’ns té en compte”, ha dit Soler.

En este sentit el conseller d’Hisenda ha destacat que “el ministre dóna la cara a Brussel·les, però la dóna de manera asimètrica, per a carregar els problemes de l’administració central sobre les esquenes de les comunitats autònomes i els municipis”.

“En un estat compost com és Espanya, l’Espanya constitucional i autonòmica, açò no és seriós. Cal canviar el fons de la qüestió, que és com es tracten estes línies bàsiques en el finançament de l’Estat del Benestar”, ha conclòs el conseller d’Hisenda.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats