25n
25N
25N

Soler: 'L'esforç del Consell per mitigar l'impacte socioeconòmic d'aquesta crisi es pot constatar en cada llei, decret i mesura aprovada'

Soler: 'L'esforç del Consell per mitigar l'impacte socioeconòmic d'aquesta crisi es pot constatar en cada llei, decret i mesura aprovada'
09/06/2021 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat aquest dimecres que l’esforç del Consell per mitigar l’impacte socioeconòmic d’aquesta crisi sanitària “es pot constatar en cada llei, decret i mesura aprovada al llarg dels últims mesos”.

“Perquè governar és saber reaccionar, i això és el que ha fet el Govern del Botànic des del primer moment, des que es va declarar el primer estat d’alarma fins hui, i ho continuarem fent amb rigor i amb responsabilitat en funció de l’evolució de la pandèmia i dels reptes que se’ns plantegen”, ha afegit Soler.

El conseller ha fet aquestes declaracions en les Corts durant la presentació del Decret llei 7/2021 de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la COVID-19, que contribueix a canalitzar els 647 milions que rep la Comunitat Valenciana d’Estat per a impulsar la recuperació, el denominat Pla Resistir Plus.

“Aquest decret té com a objectiu reforçar el teixit productiu i facilitar la reactivació econòmica, així com protegir l’ocupació i actuar de manera preventiva sobre les finances públiques i els balanços del sistema financer”, ha indicat Soler, qui ha reiterat que el compromís del Consell és que “ni un sol euro dels 647 milions es quede sense destinar-se al teixit productiu valencià”.

Per a això a través d’aquesta línia d’ajudes directes es finança el deute pendent d’empreses que eren viables en 2019 i que han patit de manera significativa l’impacte de la COVID-19, “per a ajudar-los a superar el sot econòmic que ha suposat la pandèmia, garantir la seua solvència i establir les bases de la seua recuperació”. “No volem deixar a cap empresa arrere i posarem tots els recursos necessaris perquè la liquiditat arribe al nostre teixit productiu al més prompte possible”, ha emfatitzat Soler

El Reial decret llei 5/2021 del Govern central dirigia en un primer moment les ajudes a 95 sectors productius, no obstant això, tal com ha explicat el conseller, des de la Generalitat “es va considerar necessari incloure altres sectors clau per a l’economia de la Comunitat Valenciana per la seua implantació i rellevància i que també havien patit amb intensitat els efectes de la pandèmia”, per la qual cosa finalment el nombre de sectors beneficiats s’ha ampliat fins als 188.

Ajudes en dues fases

Les ajudes d’aquest decret s’articulen en dues fases, una primera destinada principalment a empresaris o professionals que tributen en règim d’estimació objectiva en l’IRPF i empreses de nova creació, que poden accedir a una ajuda directa de fins a 3.000 euros per a atendre el pagament de deutes pendents.

I una segona fase amb una dotació inicial de 447 milions d’euros i que previsiblement serà ampliada i que està destinada a empresaris i professionals que tributen a través del règim d’estimació directa en l’IRPF i que acrediten una caiguda significativa d’almenys el 30% en el seu volum de negoci durant el període de la pandèmia. Una ajuda que no podrà ser mai inferior a 4.000 euros i que podrà arribar fins als 200.000 euros.

“Les xifres registrades avalen l’acolliment que ha tingut aquest pla entre el sector empresarial, com demostra que en només un dia s’han registrat 14.891 cites per a accedir a les ajudes de la segona fase, mentre que la primera fase ha registrat un total 13.338 sol·licituds”, ha explicat Vicent Soler, qui a més ha confirmat que malgrat que el tràmit continua obert fins divendres que ve, hui dia la segona fase ja supera les 17.700 sol·licituds.

El conseller ha aprofitat també per a agrair a la Direcció General de model Econòmic i a la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació “el treball realitzat en la gestió i tramitació d’aquestes ajudes i el seu esforç per a reduir al mínim les incidències”.

“Aquest pla és un plus d’ajuda, però sobretot un plus de futur, perquè té una mirada que ens permet establir les condicions per a un model econòmic valencià resilient, competitiu i innovador, essencial per a recuperar la nostra economia, i preparar-la per a competir en un escenari global”, ha indicat Soler.

Finalment, el conseller ha recordat que a Comunitat Valenciana ha sigut pionera a adoptar mesures sanitàries i econòmiques per a pal·liar els efectes de la pandèmia.

“En primer lloc, amb línies d’ajuda específica al llarg de 2020 destinades a sectors concrets com els autònoms o els afectats per ERTO, després amb l’aprovació dels pressupostos de 2021, que són uns comptes pensats en la reconstrucció econòmica i social i dissenyades especialment per a contrarestar la situació que vivim, i finalment amb mesures complementàries i de xoc, com el Pla Resistir o el Pla Resistir Plus que han permés que secundem de manera directa i concreta als sectors més afectats per la COVID i per les mesures restrictives aprovades per a frenar l’avanç de la pandèmia”, ha explicat Soler.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =