25n
Orgull
Orgull

Soler anuncia que la Comunitat Valenciana ha aconseguit certificar ja el 95% de FEDER

Soler anuncia que la Comunitat Valenciana ha aconseguit certificar ja el 95% de FEDER
29/06/2021 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat aquest dimarts que la Comunitat Valenciana ha finalitzat el mes de juny amb una taxa de certificació del Programa Operatiu FEDER, del 95%, ja que d’un total de 590,5 milions d’ajuda programada s’han certificat ja 566 milions, de manera que la Comunitat Valenciana ha conclòs pràcticament aquest programa operatiu quasi dos anys i mig abans de concloure el termini de certificació.

Vicent Soler ha mostrat la seua “satisfacció” per aquestes xifres i per la capacitat que ha demostrat la Generalitat per a gestionar la tramitació dels projectes inclosos per al període financer 2014-2020, especialment en un any tan complex com l’actual, marcat per la Covid. “Des de la Direcció General de Fons Europeus s’ha fet un gran esforç impulsant això últims mesos la certificació de projectes per a aconseguir el més alt grau de finançament”, ha assenyalat el conseller.

“La Unió Europea va establir que tots els projectes que se certificaren abans del 30 juny obtindrien un cofinançament del 100%, en lloc del 50% que és habitual, i des de la Generalitat s’ha volgut aprofitar aquesta oportunitat al màxim perquè arriben la major quantitat possible de fons i al més prompte possible”, ha indicat Soler.

“No podem deixar passar el tren de les ajudes europees”, tan necessàries en moments tan complicats com els actuals, especialment, per a reactivar l’activitat i impulsar nous projectes. “L’economia valenciana ha d’aprofitar aquesta oportunitat per a consolidar la seua transformació, impulsar la seua digitalització i garantir la seua adaptació a la nova realitat”, ha incidit el titular d’Hisenda.

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) té com a objectiu enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la Unió Europea corregint els desequilibris entre les seues regions. Aquest programa centra les seues inversions en diverses àrees prioritàries clau: I+D+i, tecnologies de la informació i la comunicació, suport a les petites i mitjanes empreses (pimes), transició cap a una economia de baixes emissions de carboni i recursos naturals.

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat aquest dimarts a la ciutat d’Elx, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde d’Elx, Carlos González i part de l’equip de Govern i on ha recordat que “malgrat el que va succeir amb l’anterior executiu, des del Botànic hem impulsat i accelerat la gestió dels fons europeus, la qual cosa ens ha permés que a més de certificar la pràctica totalitat de Feder, tinguem també certificat el 100,86% del Fons Social o el 86,68% del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil”.

17,8 milions per a Elx

Durant la trobada tots dos han coincidit en la importància que tenen els fons europeus per al desenvolupament del territori i per a augmentar les oportunitats d’ocupabilitat dels ciutadans.

Soler ha detallat que els programes operatius 2014-2020 de fons europeus han destinat un total de 17,8 milions a projectes desenvolupats a la ciutat d’Elx,, tal com revelen les xifres de certificació de fons europeus i que han estat centrades principalment en activitats vinculades a la investigació, la innovació, les pimes, la qualitat de l’ocupació, la mobilitat laboral, la lluita contra la pobresa, la inclusió, l’educació, la formació professional i l’aprenentatge al llarg de tota la vida laboral.

En concret, els fons que ha rebut la comarca procedeixen del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) amb 3 milions d’euros, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb 7 milions d’euros i del Fons Social Europeu (FSE) amb 7,8 milions d’euros.

Vicent Soler ha destacat que aquests fons estan ajudant a la recuperació i al desenvolupament i “posen de manifest el potencial de la ciutat, la tercera amb més població de la Comunitat Valenciana i amb un important entramat empresarial de pimes, centrades moltes elles en el sector del calçat”.

De la mateixa forma, Soler també ha traslladat a l’alcalde de la localitat l’esforç del Consell per incloure a sectors clau de l’economia valenciana i il·licitana com el sector del calçat en les ajudes Resistir Plus, amb la qual les empreses podran obtindre ajudes directes d’entre 4.000 i 200.000. En concret, Soler ha anunciat que prop de 750 empreses amb seu fiscal en la localitat han presentat la seua sol·licitud per a rebre les ajudes directes per a fer front als problemes de solvència derivats de la COVID.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 6 =