25n
25N
25N

Soler diu que fan falta 4.000 milions més per a fer "el mateix" que a Cantàbria

Soler diu que fan falta 4.000 milions més per a fer "el mateix" que a Cantàbria
27/11/2019 -

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha comentat que la Comunitat Valenciana necessitaria 4.000 milions d’euros més del que rep en finançament de l’actual model autonòmic per a “fer exactament el mateix que Cantàbria”.

Per això, ha dit que li “cau l’ànima als peus” quan manté reunions amb els rectors de les universitats o als directors d’hospitals perquè “tenen tota la raó del món” en les seues reivindicacions.

No obstant això, ha puntualitzat que “el problema és que no existeixen els recursos que toquen”. Per això, ha opinat que el canvi de model de finançament és “imprescindible” i “immediat” perquè “no es pot continuar així”.

El conseller valencià s’ha pronunciat així a preguntes dels mitjans abans d’assistir a una trobada amb els rectors i representants de les universitats valencianes a Alacant.

“Això és una situació que atempta contra l’article 156 de la Constitució Espanyola que parla que el finançament autonòmic ha de fer-se amb els criteris de suficiència i equitat”, ha dit i ha denunciat que els cinc milions de valencians “no estan tractats sota els criteris constitucionals de suficiència i equitat”.

PRIORITAT PER A l’EXECUTIU

Qüestionat sobre si el finançament estava entre les prioritats del Govern central, Vicent Soler ha indicat que la ministra en funcions li ha traslladat que sí que és un tema “prioritari”.

“És prioritari no per a les autonomies, sinó per a l’educació, les universitats, per a la sanitat, per a la dependència o per a l’habitatge social; és que parlem de qualitat de vida de les persones”, ha argumentat.

En aqueix sentit, ha lamentat que el Consell no tinga “els recursos” per a “erradicar els barracons” en els col·legis o “contractar més mèdics i infermeres” per a reduir les llistes d’espera.

Per a Soler, el model de finançament és “previ a tot i fonamental”. “És una injustícia que dura massa temps”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − quinze =

art en blanc