25n
Orgull
Orgull

Socorristes rescaten a cinc banyistes en Port Saplaya

Socorristes rescaten a cinc banyistes en Port Saplaya
20/08/2019 -

L’equip de salvament i socorrisme d’Alboraia ha rescatat aquest dimarts a cinc banyistes a la platja de Port Saplaya que es trobaven en la zona de l’espigó sud. Tres d’ells han patit policontusions i un presentava símptomes d’haver engolit aigua.

Els fets han ocorregut al migdia, quan un grup format per un total de 7 persones s’estava banyant en aquest espigó sud, en un moment en el qual estava hissada la bandera groga, que recomanava precaució, segons ha informat l’ajuntament en un comunicat.

En veure els socorristes que aquest grup s’estava banyant prop de l’espigó, es van llançar al rescat. Dos banyistes van eixir pel seu propi peu ajudats per un pescador de la zona, però els altres cinc (tres menors i dos adults) han hagut de ser rescatats.

El mal estat del mar i la proximitat de l’espigó van fer inviable la utilització de l’embarcació de salvament, la qual cosa va fer més arriscada l’operació realitzada pels socorristes, ja que només podien accedir als banyistes nadant.

Van participar tres socorristes en l’aigua i en les roques de l’espigó, preparats per a l’emergència; dos tècnics en emergències sanitàries, l’ambulància, una infermera (DUE) i el coordinador de platges, així com un altre socorrista en la posta sanitària.

Els cinc banyistes rescatats van arribar pel seu propi peu a la posta sanitària, on se’ls ha atés. No ha sigut necessària la derivació hospitalària.

Així mateix, els socorristes han hagut de ser atesos en la posta a causa de les ferides lleus causades per la complicació del servei prop de l’espigó.

Des de l’equip de salvament i socorrisme han explicat que el matí es va anar complicant per moments a causa de l’estat del mar i per això es va canviar a bandera roja. A més, han lamentat que en moltes ocasions els banyistes “fan cas omís a les indicacions de precaució dels socorristes”.

Segons han indicat, vora les 16.15 hores i ja amb bandera roja han hagut d’advertir a una família de quatre que isquera de l’aigua, davant el que ha recordat que “la gent no és conscient del perill que suposa banyar-se quan oneja una bandera groga o roja”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + tretze =