25n
25N
25N

Els socialistes reclamen recuperar la memòria dels funcionaris municipals represaliats pel franquisme

Gómez manifesta el seu rebuig als actes racistes que s’han succeït en diversos barris de la ciutat així com el nou atac que ha patit la seu de Lambda

Els socialistes reclamen recuperar la memòria dels funcionaris municipals represaliats pel franquisme
14/04/2021 -

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista a l’Ajuntament, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació proposarà que el Govern del Rialto recupere la memòria dels funcionaris municipals que van ser represaliats per la dictadura franquista.

Gómez ha recordat que les persones que treballaven a l’Ajuntament de València que van ser represaliades en la Guerra Civil o durant la Dictadura i els expedients de depuració es conserven en l’arxiu municipal. “Els socialistes volem que es veja restablerta de manera oficial la seua dignitat i professionalitat com a part de la recuperació de la memòria democràtica de la nostra ciutat”, ha reivindicat.

A més, ha plantejat que tots aquests expedients puguen estar accessibles perquè les famílies de les persones represaliades puguen accedir i ells i puguen estar disponibles per al seu estudi i recerca, tal com han fet altres ajuntaments.

“Moltes ciutats espanyoles compten amb estudis sobre el procés que van sofrir els seus treballadors públics en forma de represàlies, sancions i acomiadaments”, ha explicat i ha manifestat que la memòria d’aquests funcionaris públics “hauria de reparar-se a través d’un homenatge públic”.

Ha recordat que aquesta proposta se suma a la que van llançar els socialistes perquè València aculla als seus carrers els noms dels dirigents socialistes Indalecio Prieto i Llarg Cavaller que Madrid va eliminar. L’Ajuntament està treballant perquè els dos ministres socialistes de la II República tinguen el seu reconeixement a la ciutat “com a mostra que som una ciutat respectuosa i inclusiva, on no caben els discursos d’odi i cap símbol o posició feixista”.

En aquest sentit, ha volgut també manifestar el seu rebuig als actes que s’han succeït en les últimes setmanes en diversos barris de la ciutat amb un evident caràcter racista i xenòfob així com el nou atac que ha sofert la seu de Lambda.

“La memòria dels demòcrates ha d’estar viva als nostres carrers enfront dels qui pretenen equiparar als feixistes amb els demòcrates”, ha reivindicat la vicealcaldessa de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

museo prehistoria