25n
25N
25N

Els socialistes proposen un model en línia amb el Botànic

Els socialistes proposen un model en línia amb el Botànic
20/06/2019 -

El PSPV-PSOE de la ciutat de València ha proposat en la taula de negociació a Compromís “un model a imatge del Botànic, on els partits que el conformen estiguen representats, compartisquen les decisions i aconseguisquen un mestissatge efectiu”. “És el que la ciutadania progressista espera de nosaltres”, ha assenyalat en un comunicat.

Segons el comunicat, els socialistes han recordat que van assumir la seua “responsabilitat amb el vot a favor a la investidura de Joan Ribó com a alcalde de València” i consideren que, per part seua, “ara Compromís ha de dir clarament si vol assumir el mandat de la ciutadania i conformar un Govern de coalició, en la línia que s’ha treballat en l’àmbit autonòmic per a aconseguir el pacte del Botànic”.

“Fins hui Compromís s’ha negat a parlar sobre aquest model i ha posat sobre la taula l’opció de Governar en solitari o un Govern on les decisions es prenguen en solitari”, han assegurat des del PSPV-PSOE i han lamentat “el canvi de criteri de Ribó” perquè han recordat que en el discurs d’investidura va plantejar un govern en coalició.. A més, han assenyalat que aquest plantejament “s’ha volgut establir des del propi programa el que impossibilita en aquests moments que existisca un document tancat”.

Els socialistes han advertit que el 26 de maig “va evidenciar que no és moment de plantejaments autoritaris, sinó de governs compartits de coalició”. “Un govern en solitari seria una irresponsabilitat i és una decisió que depén de qui té la capacitat de decidir”, ha ressaltat i han precisat que “no es pot confondre 10 amb 17”.

El Botànic o l’autoritarisme

Referent a això, en el comunicat han incidit que “ningú té majoria absoluta i això cal assumir-ho com una riquesa i sense por a la pluralitat”. D’aquesta manera, han plantejat que Compromís “ha de triar entre la via del Botànic o la via autoritària”.

Per tant, els socialistes han proposat a Compromís que “torne a la taula de negociació i descarten l’opció d’un govern d’un únic partit en qualsevol de les seues formes”. “En cas contrari -han assegurat- que Joan Ribó aclarisca que aqueixa és l’opció que ha decidit sense necessitat de buscar més excuses”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dotze =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell