25n
25N
25N

Sobre Sergio Blasco

27/03/2017 -

Aquesta setmana hem tornat a digerir nombroses notícies de registres i detencions per la gestió de l’era del PP. Aquesta vegada li tocava el torn a Sergio Blasco Pereperéz, el que anara gerent de l’Hospital General de València fins a finals del 2014, data en què la que “va dimitir” després de fer-se pública una de les denúncies presentades per Esquerra Unida, en aquest cas la que signem Esther López Barceló i jo contra ell. Després de la seua eixida de la gerència va agafar una avió rumb a la República Dominicana de la qual tornava, de visita, quan va ser detingut.

No he pogut evitar tornar a recordar eixa època. Ara tot sembla molt fàcil: el PP ha perdut el poder en la Generalitat, en els principals Ajuntaments i fins i tot en la Diputació de València, però cal remuntar-se al moment en què els càrrecs públics d’EUPV exercíem una ferma oposició vinculada a la denúncia constant de casos de corrupció. Nosaltres no solament els denunciàvem políticament, també on tocava fer-ho, davant la Fiscalia Anticorrupció.

I com deia, ara tot sembla molt fàcil, però llavors no ho era. Exercien el seu poder com aquells que tenien un dret a fer-ho que anava més enllà de l’emanat en les urnes i tu, oposició minoritària, no tenies dret a res. Mai es van sentir amenaçats pel nostre treball, érem per a ells insignificants. Es van equivocar.

Recorde que prou de temps abans que Marina Albiol presentara la denúncia que ha donat lloc a la seua detenció, Sergio Blasco va assistir a una reunió informativa en la Diputació en la qual s’anaven a modificar els estatuts del Consorci de l’Hospital General de València, dependent de la Diputació i de la Conselleria. La modificació consistia fonamentalment a ampliar les competències i a deixar les portes obertes a la privatització encoberta de la gestió de l’Hospital Provincial, i permetia establir projectes mancomunats amb hospitals de gestió privada, com el de la Ribera o el de Dénia. En aquesta reunió Sergio Blasco es trobava còmode, estava entre amics. Quan vaig començar la meua ronda de preguntes incòmodes sobre les vertaderes intencions que ocultava aquesta modificació no van faltar palmers que em van increpar per afirmar que el que li estava fent al “Sr. Blasco” no eren preguntes, era un interrogatori. Supose que ara en haver sigut interrogat en seu judicial haurà notat la diferència entre preguntes derivades de la fiscalització que ha d’exercir l’oposició i les preguntes d’un interrogatori judicial en qualitat d’investigat.

Poc imaginava Sergio Blasco que anys més tard d’aquella reunió anava a ser detingut i interrogat per una denúncia d’aquell partit que considerava tan insignificant. Una de les vàries que presentem contra ell gràcies al treball d’investigació del nostre company Lucas Marco, que es va passar mesos fent un impecable treball de recerca.
De tota manera, som conscients de qui ostenta el poder encara en aquest país, però no donem la partida per guanyada. A l’inrevés que en les pel·lícules, en la vida real quasi sempre guanyen els dolents.

Rosa Pérez Garijo

Diputada-portaveu d’Esquerra Unida en la Diputació de València, on ocupa el càrrec de Vicepresidenta 4a i té la delegació d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + divuit =

museo prehistoria
museo prehistoria