25n
25N
25N

Les UCI i els hospitals valencians se situen ja en nivell màxim de risc

Actualment hi ha un 28% més de pacients amb COVID-19 a les UCI que fa una setmana

Les UCI i els hospitals valencians se situen ja en nivell màxim de risc
10/11/2020 -

Els casos no paren d’augmentar i cada dia, les xifres de morts per COVID-19 desmunten la xifra rècord del dia anterior. Si els nous brots així com la xifra dels morts preocupen, ja que estan a l’alça, ara les dades que més preocupen són aquells que mostren la pressió sobre el sistema sanitari de la Comunitat. Segons les dades aportades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’ocupació de llits als hospitals de la Comunitat Valenciana ha arribat al nivell 4 de risc, que tal com assenyalen els indicadors i el semàfor dissenyat pel Govern central, aquest nivell 4 correspon a un indicador “molt alt”. D’aquesta manera, segons les dades del Ministeri de Sanitat i d’acord amb el semàfor de nivells d’alerta dissenyat pel govern espanyol, que estableix quatre nivells d’alerta dependent de l’estat dels indicadors de risc, amb les dades proporcionades aquest dilluns, tant l’indicador d’ocupació de llits hospitalaris com el d’ocupació de llits en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) han superat el llindar que els col·loca en el nivell més alt de risc.

‘Hi ha un 28% més de pacients amb COVID-19 a les UCI que fa una setmana’

Hi en dia, a la Comunitat Valenciana hi ha 1.727 llits ocupats amb pacients de Covid-19, xifra que mostra que s’ha superat el 15% de l’ocupació hospitalària i, quant als llits de les UCI, 268 estan ocupats per algú amb coronavirus, xifra que representa un 25,5% del total i fa que supere el límit per a estar en nivell molt alt, un 25%. D’aquesta manera, les Unitats de Vigilància intensiva dels hospitals valencians tenen plenes 248 llits enfront de les 194 de fa una setmana, unes dades que mostren que en els últims set dies s’ha produït un increment del 28% en l’ocupació de les places en les UCI.

‘Els hospitals de Vinaròs, La Plana, Elda, Alacant, Oriola, Torrevella i Vinalopó donen mostres de saturació’

Els índexs de positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana, l’ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid i l’ocupació de llits UCI per pacients Covid són els tres indicadors que situen en el nivell màxim de risc a la Comunitat Valenciana, encara que la incidència acumulada de casos diagnosticats, tant en 7 com en 14 dies, es manté en el tercer nivell de risc “alt”. CSIF assegurava que, ahir, les UCI dels hospitals de Vinaròs, La Plana, Elda, General d’Alacant, Oriola, Torrevella i Vinalopó donaven mostres de saturació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + dos =