25n
25N
25N

Informe anual sobre la situació de la infància a València

Informe anual sobre la situació de la infància a València
23/02/2017 -

El Consell d’Acció Social de la ciutat elaborarà un informe sobre la situació de la infància a la ciutat, coincidint amb la primera convocatòria de reunió d’aquest òrgan consultiu. Així ho ha aprovat aquest matí el Ple de l’Ajuntament, segons la proposta de la regidora de Benestar Social, Consol Castillo.

La proposta de la delegada Castillo s’ha plantejat com una alternativa a la moció inicial presentada per la regidora del Grup Municipal Ciutadans Amparo Picó, en què es demanava un increment de les mesures de protecció dels menors, així com que el consistori adoptara les “13 mesures” plantejades per UNICEF, Creu Roja Espanyola, Càritas i Save the Children.

També ha proposat Amparo Picó “instar les Corts Valencianes, com a màxima representació valenciana, a posar en marxa de manera immediata el Pacte per la Infància”.

Consol Castillo ha reconegut la “bona voluntat” de la proposta, però ha explicat que el govern local porta avant una política d’infància àmplia i en col·laboració amb les entitats especialitzades en aquest camp, “en la línia que ha inspirat el Pacte per la Infància firmat en les Corts”. Aquestes polítiques, ha assenyalat la delegada, han de basar-se en un coneixement real de la situació, per a poder actuar de manera planificada, en funció de les necessitats, perfils i localització. “Els xiquets i xiquetes no són sers al marge de les cèl·lules familiars”, ha afirmat Castillo, “i per això actuar en positiu sobre el seu entorn, pobresa energètica, formació, emergències… és actuar en positiu sobre ells”.

La regidora ha detallat la línia d’actuació del govern local en l’àrea de la protecció i de la infància i la prevenció de la pobresa i l’exclusió dels xiquets i les xiquetes de la ciutat, que passa per molts aspectes diferents que afecten diferents regidories: habitatge, formació dels pares i mares, educació, millora de l’entorn dels barris…

A més, ha anunciat programes i projectes de cara al futur, com l’adequació de dos centres de dia per a joves, la millora del programa d’alimentació en els menjadors escolars o l’increment del servici d’ajudes familiars. De fet, les partides destinades a aquestes i altres actuacions s’han incrementat notablement en els pressupostos municipals d’enguany.

Consol Castillo ha presentat una proposta alternativa en què es recull “la importància de les accions encaminades a la protecció i superació de les situacions de pobresa i d’exclusió relatives a la infància”, per la qual cosa se subratlla que l’equip de govern “continuarà treballant” en la línia exposada “no sols des de la Delegació de Servicis Socials, sinó també des de l’òptica de totes les delegacions del govern que estiguen afectades”. I, així mateix, es compromet “una vegada a l’any, i coincidint amb la primera convocatòria del Consell d’Acció Social, es farà un informe relatiu a la situació de la infància a la ciutat”. La proposta de Castillo ha sigut aprovada amb el suport de l’equip de govern. El Grup Popular ha votat en contra, i Ciutadans s’ha abstingut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + quinze =