Bombers de Castelló atenen 65 emergències, amb vehicles atrapats i urbanitzacions inundades en Alcalà

Bombers de Castelló atenen 65 emergències, amb vehicles atrapats i urbanitzacions inundades en Alcalà
19/10/2018 -

El Consorci Provincial de Bombers ha atés ja 65 situacions d’emergència derivades de la gota freda, 25 d’elles per vehicles atrapats en l’aigua, i han realitzat serveis en diverses urbanitzacions inundades en Alcalà-Alcossebre, segons ha informat la Diputació en un comunicat.

Durant la nit s’han rebut sobretot avisos per buidatges, especialment en habitatges. També s’ha revisat algun habitatge de persones majors a petició de familiars o veïns per si se’ls haguera d’evacuar, però fins al moment finalment no ha sigut necessari.

Efectius del Consorci també han procedit a diverses retirades d’arbres en via pública, alguns molt grans, com el cas d’un arbre de grans dimensions enfront del castell i port de Peníscola.

D’altra banda, s’ha ajudat diversos ciutadans al fet que es traslladen al seu tractament de diàlisi, i a aquestes hores el Parc del Baix Maestrat ha atés a una dona que es trobava malalta.

Se segueixen rebent avisos de buidatges especialment de la zona nord de la província. En Alcossebre hi ha diverses urbanitzacions inundades i s’està treballant, encara que continua la pluja i des de fa unes hores hi ha fort vent, la qual cosa dificulta les tasques.

CARRETERES TALLADES

Les pluges també han provocat el tall de la N-340, a l’altura d’Alcalà, des de les 3.25 hores fins a aquests moments, en què s’acaba d’obrir. Així mateix, romanen tallades al tràfic la CV-137, a l’altura de Càlig; i la CV-1486, a l’altura d’Oropesa, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil de Tràfic.

La Diputació de Castelló manté actiu el dispositiu provincial d’emergències sobre la base de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia i l’activació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges en tota la província.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha agraït el treball de tots els efectius que han romàs durant tota la nit actuant i ha insistit en “la cautela i prudència ciutadana per a evitar coste el que coste haver de lamentar qualsevol tipus de dany personal”.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha augmentat a Emergència 0 la situació en tota la costa a més de la premergència nivell roig en tota la província.

CASTELLÓ CIUTAT

Pel que es refereix a la ciutat de Castelló, l’Ajuntament ha informat que a les 8.00 hores estava tallat el Camí de Colom en l’encreuament amb el Riu Sec, mentre que la resta de carreteres de la ciutat no presenta incidències destacades.

Durant la nit s’han registrat 30 serveis relacionats amb xicotetes basses d’aigua en la calçada i tapes de clavegueram fora del seu lloc, entre altres.

SITUACIÓ A BORRIANA

A Borriana, on unes 27 persones han passat la nit en un pavelló per precaució, l’Ajuntament ha informat en un comunicat que els camins que van ser tallats al tràfic aquest dijous romanen tancats i cal sumar el tall del Camí d’Artana des de la ciutat fins a la CV-18, ja que es troba totalment impracticable.

A més la Policia Local ha redireccionat el trànsit a La Serratella a l’altura de la depuradora, ja que el mar està traient gran quantitat de pedra.

Durant la jornada del dijous i la matinada han sigut un total de 36 els serveis prestats a la ciutadania per la Policia Local i Protecció Civil.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 12 =

sagunt a escena 2019
turismo salou