Turisme València impulsa un sistema d'intel·ligència turística

Guardar

1209-sandra-gomez-rp-junta-de-gobierno
1209-sandra-gomez-rp-junta-de-gobierno

La primera tinenta d'alcalde i presidenta de la Fundació Turisme València ha anunciat hui que està impulsant el desenvolupament d'un sistema d'intel·ligència turística, "una eina ad hoc que permetrà incrementar la informació útil i de valor disponible per a millorar la competitivitat del sector turístic de la ciutat". Gómez ha remarcat la importància d'apostar i invertir en R+D+I i tecnologia turística per a "continuar millorant la gestió i qualitat com a destinació".

"Resulta fonamental per a la correcta gestió, a més de disposar informació adequada, comptar amb l'anàlisi i el tractament correctes de les dades de manera que es facilite i oriente la presa de decisions per part dels gestors turístics. Es tracta de convertir les dades en informació i la informació en intel·ligència", ha declarat.

Així mateix, Sandra Gómez ha afegit que cada viatger "deixa en la ciutat una gran quantitat d'informació que haurem de recopilar, analitzar i treballar correctament, per a obtenir conclusions sobre patrons de comportament que marquen pautes i permeten sistematitzar procediments".

Segons ha explicat, la primera fase del projecte, que s'està treballant amb SEGITTUR, se centra en un diagnòstic que permeta identificar necessitats, fonts d'informació i indicadors ad hoc per a la ciutat. Després del diagnòstic, que es preveu que estiga finalitzat durant el primer semestre del 2017, ha indicat que es desenvoluparà un sistema d'intel·ligència turística que permetrà incrementar la informació útil al servici d'empreses i administracions.

La iniciativa s'emmarca en el Pla Estratègic de Turisme València amb l'horitzó 2020, concretament en la línia estratègica que aposta per una destinació intel·ligent i sostenible. En aquesta primera fase, el treball s'està centrant en tres aspectes concrets: la identificació de necessitats d'informació dels agents turístics i els comités que integren els productes turístics; de fonts d'informació externes útils que permeten cobrir necessitats i combinar dades, així com la identificació d'indicadors ad hoc, específics per a València com a destinació turística.

Posteriorment, es desenvoluparan plataformes d'anàlisi i visualització de dades, que transformaran les dades en informació útil i accessible per a les empreses del sector i altres gestors turístics.

Per a aquest diagnòstic, així com en el procés de desenvolupament del sistema d'intel·ligència turística, s'està treballant sobre la base d'un plantejament col·laboratiu que possibilita la implicació d'agents públics i privats de l'entorn turístic, en els quals especifiquen les seues necessitats d'informació real.

Arxivat a:

Destacats