25n
25N
25N

El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 98.246 persones

El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 98.246 persones
12/09/2020 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 98.246 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica des de juliol de 2017 en la seua pàgina web.

Per províncies, 30.315 persones són de la província d’Alacant, 11.668 de Castelló i 56.263 resideixen a la província de València.

Durant el mes d’agost passat es van tramitar un total de 1.461 expedients, una dada que, si es comptabilitza des de juliol de 2015, aconsegueix la xifra de 106.072 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència. Respecte al nombre de sol·licituds presentades, durant el mes d’agost es van registrar un total de 1.804 noves sol·licituds.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat permet continuar incrementant també de manera constant i progressiva el nombre de valoracions, havent-se realitzat en tota la Comunitat Valenciana 2.058 noves valoracions durant el mes passat. Aquest increment respon principalment a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals.

En relació amb el cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat 24,5 milions d’euros, corresponents a la nòmina d’agost, endarreriments i retroactivitat.

Les 98.246 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Gestió durant la pandèmia

Cal destacar que el sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha continuat funcionant durant l’estat d’alarma decretat per la COVID-19 perquè la gestió i tramitació de les prestacions i serveis a les persones en situació de dependència continuara prestant-se i no es vera ressentida.

Aquesta gestió ha sigut reconeguda per l’Associació de Directores i Gerents dels Serveis Socials en el seu últim informe en el qual analitza les últimes dades de l’Imserso sobre el Sistema de la Dependència fins al 31 de maig.

Aquest informe situa a la Comunitat Valenciana, al costat de Canàries i Astúries, com les úniques autonomies en les quals van augmentar les persones amb dret a rebre una prestació o servei durant l’estat d’alarma, i també constata que la Comunitat va ser l’única que va aconseguir augmentar el nombre de sol·licituds al costat de Canàries.

Canvis en el model d’atenció a la dependència

Els avanços en valoracions i resolució d’expedients són resultat dels canvis introduïts durant la passada legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència.

En matèria de personal, en els últims anys s’han reforçat els serveis de dependència de la Conselleria amb nous funcionaris i funcionàries i també els serveis municipals amb un important increment pressupostari, per a crear una xarxa professional que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients.

Així mateix, els pagaments mensuals que es realitzen, no sols per les nòmines sinó també els corresponents al pagament de la retroactivitat i a persones hereves, s’abonen durant els primers 5 dies hàbils de cada mes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

museo prehistoria