25n
25N
25N

El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén 97.887 persones a través d'alguna mena de servei o prestació

El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén 97.887 persones a través d'alguna mena de servei o prestació
16/08/2020 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén en aquests moments a 97.887 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica des de juliol de 2017 en la seua pàgina web.

Des de l’inici d’enguany, s’han resolt un total de 17.369 expedients, 2.549 el mes de juliol, una dada que, si es comptabilitza tenint en compte cinc anys, aconsegueix la xifra de 104.611 nous expedients que s’han introduït dins del sistema d’atenció a la dependència.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, des de gener s’han registrat un total de 19.960 noves sol·licituds, 2.783 durant el mes passat.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat permet continuar incrementant també de manera constant i progressiva el nombre de valoracions, de manera que s’han realitzat en els primers set mesos de l’any 16.301 valoracions en tota la Comunitat, 3.340 durant juliol. Aquest increment respon principalment a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals.

En relació amb el cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat en eixe mateix període de temps 210,8 milions d’euros corresponent a nòmines mensuals, endarreriments i retroactivitat, 27 milions al juliol.
Les 97.887 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per persona cuidadora de l’entorn familiar, tal com s’acorda com a millor recurs per a la situació de la persona demandant.

Gestió durant la pandèmia

Cal destacar que el sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha continuat funcionant durant l’estat d’alarma decretat per la COVID-19 perquè la gestió i tramitació de les prestacions i serveis a les persones en situació de dependència continuara prestant-se i no es veren ressentida.

Aquesta gestió ha sigut reconeguda per l’Associació de Directores i Gerents dels Serveis Socials en el seu últim informe, en el qual analitza les últimes dades de l’Imserso sobre el Sistema de la Dependència fins al 31 de maig.

Aquest informe, fet públic el mes passat, situa a la Comunitat Valenciana, al costat de Canàries i Astúries, com les úniques autonomies en les quals van augmentar les persones amb dret a rebre una prestació o servei durant l’estat d’alarma, i també constata que la Comunitat va ser l’única que va aconseguir augmentar el nombre de sol·licituds al costat de Canàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − set =