25n
25N
25N

El sistema de dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment més de 106.000 persones

El sistema de dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment més de 106.000 persones
12/04/2021 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 106.834 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora cada mes i que es publica des de juliol de 2017 en la seua pàgina web. Per províncies, 33.320 persones són de la província d’Alacant, 12.557 de Castelló i 60.957 resideixen a la província de València.

Durant el mes de març passat es van tramitar un total de 3.569 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix la xifra de 124.923 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència. Respecte al nombre de sol·licituds presentades, durant el mes passat es van registrar un total de 3.376 noves sol·licituds.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat permet continuar incrementant també de manera constant i progressiva el nombre de valoracions, havent-se realitzat en tota la Comunitat Valenciana 4.220 noves valoracions durant març. Aquest increment respon principalment a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals.

Quant al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat 33 milions d’euros corresponents a la nòmina de març, endarreriments i retroactivitat.

Les 106.834 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Canvis en el model d’atenció a la dependència

Els avanços en valoracions i resolució d’expedients són resultat dels canvis introduïts durant la passada legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència.

En matèria de personal en els últims anys no sols s’han reforçat els serveis de dependència de la Conselleria amb nous funcionaris, sinó també els serveis municipals amb un important increment pressupostari per a crear una xarxa professional que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients.

Així mateix, els pagaments mensuals que s’efectuen, no sols per les nòmines sinó també els corresponents al pagament de la retroactivitat i a hereus, s’abonen durant els primers 5 dies hàbils de cada mes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + dotze =

museo prehistoria
museo prehistoria