25n
25N
25N

El sistema de la dependència de la Comunitat atén 88.367 persones

El sistema de la dependència de la Comunitat atén 88.367 persones
14/12/2019 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 88.367 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica. Durant el mes de novembre passat es van tramitar un total de 2.636 expedients, una dada que, si es comptabilitza des de juliol de 2015, aconsegueix la xifra de 85.360 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència.

Segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica des de juliol de 2017 en la seua pàgina web, el nombre de sol·licituds presentades, des de principis d’any s’han registrat 41.677 noves sol·licituds, 3.378 el mes de novembre, tal com ha informat la Generalitat en un comunicat.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat ha permés incrementar també “de manera constant i progressiva” el nombre de valoracions. Així, des de gener d’enguany s’han realitzat 35.331 valoracions, 3.355 d’elles durant l’últim mes.

Aquest increment respon a la “bona gestió dels equips dels serveis socials municipals”, segons han explicat. Així, cal destacar que quasi tots els municipis de la Comunitat amb menys de 10.000 habitants tenen un grau d’execució pròxim al 100% en expedients resolts.

Dels municipis de 10.000 i 50.000 habitants, els que tenen major nivell d’execució són Bétera, Catarroja i Godella a la província de València, Alfàs del Pi, Teulada i Rojals a Alacant i Almassora, Benicàssim i l’Alcora a Castelló, tots ells amb entre el 80 i el 90% executat.

Finalment, entre els municipis de més de 50.000 habitants, lideren el llistat d’execució les localitats d’Oriola, Alcoi i Benidorm a Alacant, Paterna, Sagunt i València a la província de València i Castelló de la Plana i Vila-real a Castelló.

Respecte al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat des de principi d’any un total de 307 milions d’euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat. L’import de la nòmina de novembre ascendeix a 32,4 milions.

Els avanços en valoracions i resolució d’expedients “són resultat dels canvis introduïts durant la passada legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència”, segons la Generalitat.

En matèria de personal “no sols s’han reforçat els serveis de dependència de la Conselleria amb nou personal funcionari, sinó també els serveis municipals amb un important increment pressupostari per a crear una xarxa professional que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + setze =

art en blanc
ruta del grial massamagrell