25n
Orgull
Orgull

El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén 99.429 persones

El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén 99.429 persones
12/10/2020 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 99.429 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Per províncies, 30.848 persones són de la província d’Alacant, 11.794 de Castelló i 56.787 resideixen a València. Al setembre es van tramitar un total de 2.387 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix la xifra de 108.459 persones. Respecte al nombre de sol·licituds presentades, durant el mes passat es van registrar un total de 2.465 noves sol·licituds.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat permet continuar incrementant també de manera constant i progressiva el nombre de valoracions, havent-se realitzat en tota la Comunitat Valenciana 3.220 noves valoracions durant setembre. “Aquest increment respon principalment a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals”, ha destacat la Generalitat en un comunicat.

En relació amb el cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat 36’8 milions d’euros corresponents a la nòmina de setembre, endarreriments i retroactivitat.

Les 99.429 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador o cuidadora de l’entorn familiar, tal com cada sol·licitant i la seua família i el treballador o treballadora social acorden com a millor recurs per a la situació personal de cada demandant.

GESTIÓ DURANT LA PANDÈMIA

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha continuat funcionant durant l’estat d’alarma decretat per la COVID-19 perquè la gestió i tramitació de les prestacions i serveis a les persones en situació de dependència continuara prestant-se i no es vera ressentida.

Aquesta gestió ha sigut reconeguda per l’Associació de Directores i Gerents dels Serveis Socials en el seu últim informe en el qual analitza les últimes dades de l’Imserso sobre el Sistema de la Dependència fins al 31 de maig.

Aquest informe situa a la Comunitat Valenciana, al costat de Canàries i Astúries, com les úniques autonomies en les quals van augmentar les persones amb dret a rebre una prestació o servei durant l’estat d’alarma, i també constata que la Comunitat va ser l’única que va aconseguir augmentar el nombre de sol·licituds al costat de Canàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 12 =