25n
25N
25N

Renovació del sistema contraincendis de la Devesa del Saler

Renovació del sistema contraincendis de la Devesa del Saler
07/11/2017 -

El regidor de Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, acompanyat pel conseller delegat d’Aigües de València, Dionisio García, ha visitat hui les obres de renovació i millora de l’abastiment del sistema contraincendis del parc natural de la Devesa del Saler. L’actuació suposa la instal·lació d’una nova canonada de 400 mil·límetres de diàmetre i 12 nous hidrants per a millorar l’abastiment d’aigua del sistema que protegeix el parc.

La nova canonada substituirà l’existent del mateix diàmetre que discorre per l’interior de l’arbratge i que ha sigut objecte de nombroses reparacions en els últims anys. Els treballs, que van començar el passat mes d’octubre, es prolongaran fins a desembre, i corresponen a la fase de desdoblament de la canonada actual entre Pinedo i el Perellonet.

Tal com ha explicat el regidor Sarrià, l’actuació persegueix dos objectius destacats: “Per un costat, millorar l’abastiment d’aigua a les pedanies del Sud, des de Pinedo al Perellonet, desdoblant la canonada que abasteix aquestes poblacions. I per un altre, millorar el sistema d’hidrants existent en tot el recorregut, que és un element vital en aquest espai en què ens trobem, sobretot en èpoques de perill d’incendis, per a l’ús per part dels bombers”.

Tal com ha subratllat el delegat del Cicle Integral de l’Aigua, juntament amb els 82 hidrants existents se n’habiliten 12 nous i se’n millora el traçat, de forma que s’evita la intervenció en la zona d’arbratge. “És una obra cara, com totes les actuacions d’aquest tipus”, ha explicat Vicent Sarrià. En total, el pressupost de l’actuació arriba als 5,6 milions d’euros.

“Es treballa a l’hivern”, ha afegit el regidor, “perquè el tall de canonades pot provocar espurnes, la qual cosa incrementaria el risc d’incendi forestal”. De fet, donada la complexitat de l’actuació, s’ha requerit la coordinació de totes les administracions competents, així com amb el Servici Municipal de Devesa-Albufera, per a adequar el desenvolupament dels treballs al moment òptim des del punt de vista mediambiental.

Emivasa instal·larà la nova canonada de fosa de 400 mil·límetres de diàmetre al llarg de 4,1 quilòmetres del vial central existent, sense afectar la zona d’arbratge, i complementàriament, els 12 nous hidrants que se sumen als del sistema en ús, amb la qual cosa es reforça el sistema contraincendis del Parc Natural. Aquesta nova fase del projecte es prolongarà fins a desembre, període en què els tècnics d’Emivasa i de l’Ajuntament tenen previst executar els dos primers trams dels cinc previstos en l’interior del parc. Prèviament, i en coordinació amb el Servici Devesa-Albufera, es procedirà a realitzar el desbrossament en la zona on s’iniciaran les obres i l’excavació consegüent.

L’actuació correspon al projecte de desdoblament de la canonada actual, entre Pinedo i el Perellonet, que millorarà les prestacions de la instal·lació, a més d’evitar les pèrdues d’aigua que s’han produït en els últims anys, en aquest entorn natural tan sensible.

L’execució d’aquest projecte garantirà, a més, l’abastiment als hidrants del parc de forma continuada. Fins al moment, la reparació de les fugues que es produïen en aquesta canonada, com que la canonada estava rodejada de matoll i arbres, resultava molt dificultosa i obligava en molts casos a la tala d’arbres i vegetació. A més, atés que aquesta canalització abasteix la xarxa d’hidrants del parc, cada vegada que quedava fora de servici, la desbastia, amb l’inconvenient que açò crea de cara a un possible incendi.

Al llarg del període de treball, el subministrament d’aigua estarà en servici. I una vegada finalitzat, l’actual xarxa d’hidrants es desconnectarà de l’antiga canonada i es connectarà a la nova. Només en 2018 estan previstes inversions per un valor pròxim als 11 milions d’euros per a obres de millora en xarxes i distribució i en plantes potabilitzadores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =